Webarts: 7 Οφέλη του Ποιοτικού Content Marketing

Το συνεπές, υψηλής ποιότητας, και ελκυστικό content επηρεάζει τη λήψη αποφάσεων του κοινού περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τεχνική marketing.

Στον σύγχρονο εξαιρετικά ανταγωνιστικό χώρο του marketing, οι επιχειρήσεις επενδύουν σημαντικά ποσά για τη δημιουργία καλού περιεχομένου, και δικαιολογημένα, καθώς η παραγωγή ενός ποιοτικού περιεχομένου είναι ένας από τους παράγοντες που βοηθά τις  επιχειρήσεις να αναπτυχθούν.

Το content marketing έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό εργαλείο για την αύξηση του engagement, την ανάπτυξη της παρουσίας του brand και την αύξηση των πωλήσεων. Πράγματι, το content marketing έχει αποκτήσει τεράστια σημασία για κάθε επιχείρηση που θέλει να ξεχωρίσει στον κλάδο της, αποτελώντας και μία από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές στο Digital marketing.

Εμπειρικά στη Webarts θεωρούμε ότι το content marketing είναι ο πιο αποτελεσματικός και μακροπρόθεσμα ωφέλιμος τρόπος διαφήμισης και προώθησης μίας επιχείρησης. Γνωρίζουμε παράλληλα όμως ότι η συνεχής και συστηματική προσπάθεια σε διάρκεια χρόνου βοηθάει στην καλύτερη απόδοσή του.

Ουσιαστικά, το content marketing αποτελεί ένα σημαντικό λόγο επένδυσης, καθώς προσελκύει και ικανοποιεί το κοινό που στοχεύει κάθε επιχείρηση, απαντώντας τα ερωτήματα  του, κτίζοντας την εμπιστοσύνη μαζί του και κατά κύριο λόγο βοηθώντας την επιχείρηση να αυξήσει τα conversions της με την πάροδο του χρόνου.

Σίγουρα, όπως έχετε προσέξει, τα μεγάλα brands γνωρίζουν πώς να προβάλουν με συνέπεια το δικό τους brand σε κάθε σημείο επαφής με τον πελάτη. Το ίδιο ισχύει και για το content marketing, το οποίο θα πρέπει να μεταφέρει μια μοναδική και αναγνωρίσιμη φωνή, ένα ενιαίο στιλ και τόνο σε όλα τα channels στα οποία παρουσιάζεται το brand κάθε επιχείρησης.

Παρακάτω, η Webarts εξηγεί τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την παραγωγή υψηλής ποιότητας περιεχομένου και παράλληλα τους τρόπους με τους οποίους μια επιχείρηση μπορεί να διακρίνει εάν το περιεχόμενο που δημοσιεύει είναι αποτελεσματικό.

Πλεονεκτήματα του Content Marketing

1. Πιο Πιστό Κοινό και Αφοσιωμένοι πελάτες

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα είναι ότι δημιουργεί θετικές εντυπώσεις στο κοινό και τους υποκινεί να επιστρέψουν για να μάθουν περισσότερα για το brand. Είναι το κλειδί για να τραβήξετε τη προσοχή τους και να ενισχυεί συνεχώς τη θετική εικόνα του brand.

2. Αύξηση του Engagement στα Social Media

Η αύξηση των followers, των likes καθώς και των comments, σε όλα τα κανάλια είναι σημαντική. Η δημιουργία καλού περιεχομένου βοηθάει να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, δηλαδή το engagement.  Αν είστε επιχείρηση χωρίς μεγάλο engagement, παρότι έχετε μεγάλο κοινό, είναι καιρός να αξιοποιήσετε καλύτερα το content marketing.

3. Κερδίζετε την Εμπιστοσύνη του Κοινού σας

Η δημιουργία περιεχομένου βοηθά την επιχείρησή να δημιουργήσει μια στενή σχέση με το κοινό, απαντώντας στις ερωτήσεις των πελατών και αλληλεπιδρώντας μαζί τους. Όταν δημιουργείτε value χωρίς να απαιτείτε κάτι σε αντάλλαγμα, το κοινό είναι πιθανότερο να εμπιστευτεί τις συμβουλές και τις προτάσεις που παρουσιάζει το brand.

Οπόταν, όταν το content εμφανίζεται στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή με το σωστό κοινό, θα βελτιώσει τη φήμη του brand. Όσο πιο ποιοτικό content βλέπουν οι πελάτες, τόσο πιθανότερο είναι να αποκτήσουν και να διατηρήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με την εταιρεία.

4. Περισσότερα και Ποιοτικότερα Leads

Το content marketing μπορεί, επίσης, να επιφέρει στην εταιρεία σας leads. Όταν το κοινό σας βλέπει το περιεχόμενο που έχετε δημιουργήσει, είναι πιθανότερο να προτιμήσει πάλι εσάς στο μέλλον για τις αγορές του. Επιπλέον, τα Calls to Action που ενσωματώνονται απευθείας στο content σας μπορούν να επιφέρουν νέα leads για το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας σας.

Σύμφωνα με το HubSpot Academy Acquisition Content, «το content είναι ένας πολύ καλός τρόπος να οδηγήσετε τους χρήστες σε ένα landing page ή ιστοσελίδα. Συνήθως, δημιουργείτε content για να παρέχετε στους επισκέπτες χρήσιμες, δωρεάν πληροφορίες. Μπορείτε να συμπεριλάβετε CTA οπουδήποτε στο content σας. Όσο πιο ικανοποιημένος μείνει ένας επισκέπτης με το content, τόσο πιθανότερο είναι να κάνει κλικ στο CTA και να μεταβεί στη σελίδα.

5. Μεγαλύτερο Visibility Λόγω SEO

Όσο πιο συνεπές, υψηλής ποιότητας content δημοσιεύετε, τόσο αποτελεσματικότερο θα είναι το SEO, καθώς θα βοηθήσει την επιχείρησή σας να ελκύσει περισσότερη προσοχή στο διαδίκτυο, οικοδομώντας εμπιστοσύνη και εμπνέοντας σιγουριά στο κοινό σας.

Μια ανεπτυγμένη στρατηγική content είναι να κτίζετε περιεχόμενο σύμφωνα με αυτά που ψάχνει πιο συχνά το κοινό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλαμβάνετε ολοένα υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και να εδραιώνεστε σε αυτές.

6. Αναδεικνύει την Εταιρεία σας ως Αυθεντία στον Κλάδο της

Η δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μεγαλύτερο κύρος στο διαδίκτυο. Είναι σημαντικό η επιχείρησή σας να καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών, κάτι που αυξάνει το brand awareness σας και σας συνδέει ακόμη περισσότερο με το κοινό σας.

Το content θα πρέπει να αποδεικνύει την πείρα σας και να δίνει πολύτιμες απαντήσεις στις ερωτήσεις του κοινού, με τρόπο σαφή και γεμάτο αυτοπεποίθηση – όπως ακριβώς θα μιλούσε ένας κορυφαίος ειδικός για το αντικείμενό του.

7. Θα Αποκτήσετε Σταδιακά Loyal Brand Advocates

Όσα άτομα εντυπωσιάζονται από το content σας και συνδέουν με το brand σας τις υπέροχες πληροφορίες που έλαβαν, είναι αρκετά πιθανό να γίνουν brand advocates προτού καν αγοράσουν το προϊόν σας.

Οι brand advocates μπορούν να είναι εξίσου πιστοί και να επηρεάζουν τις αγορές των φίλων και των συγγενών τους όσο και ένας πελάτης. Αυτό συμβαίνει όταν τα leads διαπιστώνουν ότι μια επιχείρηση προσφέρει value στο αγοραστικό της κοινό.

Τέτοιου είδους advocacy είναι εξαιρετικά πολύτιμο για μια επιχείρηση και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να το πετύχετε αυτό είναι μέσω του content marketing.

Να Δημοσιεύετε Content Υψηλής Ποιότητας με Συνέπεια

Δεν χωρά αμφιβολία πως το Content Marketing είναι εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο. Το πρώτο βήμα αξιοποίησης αυτού του εργαλείου λοιπόν είναι να αξιολογήσετε την ποιότητα του content που έχετε ήδη δημοσιευμένο, ενσωματώνοντας ένα σύστημα βαθμολόγησης content στο marketing της επιχείρησής σας. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορείτε να αξιολογήσετε και να βελτιώσετε την απόδοση του marketing content και να βελτιώσετε την ποιότητά του για το κοινό σας.

Η δημιουργία μιας στρατηγικής content marketing είναι ένα από τα σημαντικότερα βήματα που πρέπει να κάνετε. Μάθετε περισσότερα στο Digital Marketing Blog της Webarts.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ