Έπεσαν οι υπογραφές για τον πολυτελή πύργο της Λεμεσού "The Icon"

Η Λεμεσός αποκτά τον πρώτο πολυτελή πύργο σε 24 μήνες.

Ο Όμιλος Εταιρειών Imperio ανακοίνωσε την ανάθεση της εκτέλεσης του πολυτελούς οικιστικού έργου της The Icon στη Λεμεσό, στην κυπριακή κατασκευαστική εταιρεία Αδελφοί Ιακώβου. 

Οι κατασκευαστικές εργασίες που έχουν ήδη αρχίσει, θα συμπληρωθούν σε είκοσι τέσσερις (24) μήνες. Η εκτέλεση του συμβολαίου αναμένεται να επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην οικονομία του τόπου αφού θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας τόσο στον κατασκευαστικό τομέα όσο και στον τομέα των υπηρεσιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το The Icon είναι από τα ελάχιστα έργα, τέτοιου μεγέθους όπου η πλειοψηφία των συμβούλων και συνεργατών του έργου απαρτίζεται από καταξιωμένες κυπριακές εταιρείες.  

Η επίσημη υπογραφή των συμβολαίων έγινε στις 19 Οκτωβρίου στα κεντρικά γραφεία της Imperio στη Λεμεσό.

Το The Icon θα έχει ύψος 125 μέτρα και θα είναι το τέταρτο ψηλότερο κτίριο στην Κύπρο.  

Το έργο που βρίσκεται επί της παραλιακής λεωφόρου στο Δήμο Γερμασόγειας, αναμένεται να παραδοθεί τον Δεκέμβριο του 2020. Θα φιλοξενήσει 54 ειδυλλιακά διαμερίσματα σε 21 ορόφους όλα με απρόσκοπτη πανοραμική θέα στην πόλη και στην ακτογραμμή της Λεμεσού, και με πολυτελείς ανέσεις και υπηρεσίες όλο το εικοσιτετράωρο.

Σύμφωνα με την Imperio, τo The Icon περιλαμβάνει διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου μέχρι ρετιρέ καθώς και οροφοδιαμερίσματα, πλήρως εξοπλισμένα με έπιπλα που σχεδιάστηκαν από την πολυβραβευμένη ομάδα Interior Designers της Imperio.

To The Icon, πέρα από τα πολυτελή διαμερίσματα, θα διαθέτει επιπλέον χώρους που θα απευθύνονται και στο ευρύ κοινό, από όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν την μοναδική ομορφιά της ακτογραμμής της πόλης.

Ένα μοντέρνο εστιατόριο με εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα της Λεμεσού, και μια εντυπωσιακή πισίνα υπερχείλισης, θα αποτελούν τον 10ο όροφο στην νέα πολυώροφη ανάπτυξη στην παραλιακή λεωφόρο της Λεμεσού.

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα έχει αξία γύρω στα €100 εκ, ενώ έχει ήδη προπωληθεί το 35% των πολυτελών διαμερισμάτων.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ιακώβου, CEO του Ομίλου Εταιρειών Ιακώβου, χαιρέτισε την υπογραφή του συμβολαίου, λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ανάθεση της εκτέλεσης του έργου και προσμένουν στην επιτυχή υλοποίηση αυτού του εικονικού κτιρίου το οποίο θα αποτελέσει μελλοντικό ορόσημο για την πόλη της Λεμεσού και την Κύπρο γενικά. Η ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με μια αξιοσέβαστη εταιρεία όπως ο Όμιλος Εταιρειών Imperio, μας δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε στενά για έναν επιτυχημένο στόχο.   

Το έργο είναι εμβληματικό για την Λεμεσό αλλά και ευρύτερα για την Κύπρο, καθώς σύμφωνα με τον κ. Μισιρλή, διευθυντής της Imperio, «πρόκειται, για ένα εντυπωσιακό σε σχεδιασμό και προδιαγραφές κτίριο που θα κοσμεί την ακτογραμμή της Λεμεσού για τις επόμενες δεκαετίες». Πρόσθεσε επίσης, ότι το The Icon, στην ολοκλήρωση του, πολύ εύκολα θα μπορεί να συγκριθεί με αντίστοιχα έργα παρόμοιου βεληνεκούς σε Λονδίνο, Παρίσι, Μαϊάμι και Νέα Υόρκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ