Ο Όμιλος Πηλακούτα μας οδηγεί στο αύριο με τον μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το μέλλον της αυτοκίνησης είναι ηλεκτρικό και ο Όμιλος Πηλακούτα διαχρονικά βρίσκεται ένα βήμα πριν από τις εξελίξεις.

Το μέλλον της αυτοκίνησης είναι ηλεκτρικό και ο Όμιλος Πηλακούτα διαχρονικά βρίσκεται ένα βήμα πριν από τις εξελίξεις. Γνωρίζοντας ότι η εξέλιξη στην αυτοκίνηση είναι η ηλεκτροκίνηση, ο Όμιλος διαθέτει αυτή τη στιγμή τον μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων στην κυπριακή αγορά. Αν και το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι σχετικά χαμηλό, εξαιτίας της αυξημένης τιμής συγκριτικά με τα συμβατικά αυτοκίνητα, της απουσίας κρατικής χορηγίας, κάτι που δεν ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και της ανεπαρκούς παρουσίας δημόσιων σταθμών φόρτισης των αυτοκινήτων στο οδικό δίκτυο, από την άλλη υπάρχει αρκετή ζήτηση και ενδιαφέρον για τα αυτοκίνητα τεχνολογίας Plug-in Hybrid. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προέρχεται από τους πελάτες που κατανοούν την ορθή χρήση ενός τέτοιου αυτοκινήτου και είναι έτοιμοι να επωφεληθούν από την ηλεκτροκίνηση, και φυσικά από ανθρώπους με περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Σε γενικές γραμμές, το κοινό δεν έχει ξεκάθαρη άποψη για τα κύρια πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Γι’ αυτό, υπάρχει μεγάλο περιθώριο για εκπαίδευση του κόσμου.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους καταναλωτές ώστε να εξοικονομήσουν χρήματα σε καύσιμα. Πέρα από αυτό, υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να επενδύσει κανείς σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο:

• Ο ηλεκτρικός κινητήρας είναι 100% φιλικός προς το περιβάλλον, με μηδενικούς ρύπους.

• Χαμηλότερο κόστος ανεφοδιασμού.

• Χαμηλό κόστος συντήρησης: ο ηλεκτρικός κινητήρας δεν χρειάζεται λιπαντικά ή τη συνήθη συντήρηση (service) που απαιτούν οι συμβατικοί κινητήρες.

• Μειωμένη ηχορύπανση, καθώς οι ηλεκτρικοί κινητήρες είναι σχεδόν αθόρυβοι.

• Μεγάλη και άμεση ροπή, με αποτέλεσμα την εξαιρετικά γρήγορη επιτάχυνση.

Ο ΣΤΟΛΟΣ

BMW

BMW i3 και BMW i3s

Τα μοντέλα BMW i3 και BMW i3s κατασκευάζονται στη Λειψία για την παγκόσμια αγορά, σε ειδική γραμμή παραγωγής από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό. Το BMW i3 ήταν το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής του Ομίλου της BMW, καθώς και το πρώτο όχημα του Ομίλου που χρησιμοποιεί πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) για την κατασκευή της καμπίνας. Η χρήση του υλικού αυτού αποτελεί μέρος της κατασκευαστικής αρχιτεκτονικής των μοντέλων BMW i και έχει σχεδιαστεί με βάση την κίνηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

BMW iX3

Το BMW iX3 συνδυάζει οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων και τις διάσημες σπορ ικανότητες BMW, με την άνεση, την πολυδιάστατη λειτουργικότητα και την

 ευρυχωρία ενός Sports Activity Vehicle (SAV). Με το iX3, ο Όμιλος της BMW συνεχίζει αποφασιστικά την υλοποίηση της εταιρικής στρατηγικής στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

BMW i4

Με σπορ εμφάνιση, κορυφαία δυναμική συμπεριφορά και μηδενικούς ρύπους, το BMW i4 είναι ένα αυθεντικό BMW που κάνει την καρδιά της μάρκας να κτυπά ηλεκτρικά. Ένα γνήσιο τετράθυρο ηλεκτρικό Gran Coupé. Ο τέλειος συνδυασμός σπορ χαρακτήρα, άνεσης και εξαιρετικής απόδοσης κάνει το BMW i4 μια ξεχωριστή επιλογή στην κατηγορία του.

BMW iX

Το BMW iX αποτελεί τη νέα τεχνολογική ναυαρχίδα του Ομίλου της BMW. Συνδυάζει οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων, σπορ ευελιξία και μια ασυναγώνιστη αυτονομία, πάντα με οδηγό τη βιωσιμότητα. Με πρωτοποριακό στιλ και έμφαση στην πολυτέλεια και την άνεση, το BMW iX ενσαρκώνει μια φρέσκια ερμηνεία της φιλοσοφίας SAV.

MINI

MINI 3-Door hatch

Cooper SE

Η μάρκα MINI έχει τώρα τη δική της πλήρως ηλεκτρική επιλογή για τις βόλτες σας στην πόλη και όχι μόνο. Το νέο MINI Cooper SE προσφέρει βιώσιμη αυτοκίνηση σε συνδυασμό με τα διαχρονικά χαρακτηριστικά ενός MINI: διασκεδαστική οδήγηση, ποιότητα και πολυτέλεια. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της βρετανικής μάρκας χαρίζει το αυθεντικό ΜΙΝΙ συναίσθημα, με μηδενικούς ρύπους.

Jaguar

Jaguar I-PACE

Το Jaguar I-PACE είναι το αυτοκίνητο του αυθεντικού οδηγού. Οι ηλεκτρικοί κινητήρες του και η σχεδόν τέλεια κατανομή βάρους παρέχουν 696 Nm ροπής και ευελιξία σπορ αυτοκινήτου. Με κομψή, αεροδυναμική σχεδίαση, το I-PACE έχει δημιουργηθεί για να παρέχει αποτελεσματικότητα, καθώς η κίνησή του παρέχει μέγιστη αυτονομία και σταθερότητα. Το I-PACE ενθουσιάζει από κάθε άποψη, χάρη στην εντυπωσιακή και στιλάτη σχεδίαση, καθώς και στην άνεση και ευρυχωρία των εσωτερικών χώρων.

Nissan

Nissan Leaf

Το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Leaf είναι η απόλυτη έκφραση του ευφυούς και βιώσιμου Nissan Intelligent Mobility, μεταδίδοντας τη ζωντάνια της δυναμικής οδήγησης του αύριο.

Nissan Ariya

Με το νέο Ariya, το ηλεκτρικό crossover της Nissan, ο ενθουσιασμός για οδήγηση ανεβαίνει επίπεδο με πρωτοποριακές τεχνολογίες και μια ολότελα νέα EV πλατφόρμα. Με διπλό κινητήρα, το σύστημα e-4ORCE All-Wheel Drive προσφέρει την απόλυτη συγκίνηση.

Char. Pilakoutas Ltd. 

77 77 16 00

info@pilakoutasgroup.com.cy

www.pilakoutasgroup.com.cy

Electric cars website:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ