Αποτελέσματα Δείκτη Αξιών Ακινήτων  “RICS Cyprus Property Price Index with KPMG in Cyprus”  για 1ο – 3ο τρίμηνο 2021.  

Η KPMG Κύπρου ανακοινώνει ότι έχουν δημοσιευθεί τα αποτελέσματα του Δείκτη Αξιών Ακινήτων “RICS Cyprus Property Price Index with KPMG in Cyprus” που αφορά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2021.

Εκ μέρους του RICS, ο Simon Rubinsohn, RICS Chief Economist , σχολίασε: «Τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν ότι η αγορά ακινήτων συνεχίζει να ανακάμπτει αντανακλώντας θετικούς μακροοικονομικούς δείκτες, με αύξηση του ΑΕΠ που υπερβαίνει το 5 % το τρίτο τρίμηνο του έτους. Τα οικιστικά ακίνητα παρουσιάζουν, ως αναμενόμενο, τη μεγαλύτερη αύξηση και τα  εμπορικά ακίνητα σε λιγότερο βαθμό. Εντούτοις, αν οι οικονομικοί δείκτες συνεχίσουν να διατηρούν την τρέχουσα δυναμική, είναι πιθανό ότι η αυξητική τάση θα είναι πιο εμφανής σε όλους τους τομείς».

Εκ μέρους της KPMG Κύπρου, ο Χριστόφορος Αναγιώτος, Διοικητικός Σύμβουλος και Επικεφαλής του Τομέα Ακινήτων και Ανάπτυξης Γης της KPMG, δήλωσε: «Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι συναλλαγές ακινήτων συνεχίζουν δυναμικά από την έναρξη της πανδημίας. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα οικιστικά ακίνητα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προτίμησης για τους περισσότερους επενδυτές. Επιπλέον, τα καταστήματα βρίσκονται σε ύφεση, ενώ για τα γραφεία και αποθήκες η ζήτηση δείχνει αυξομειώσεις. Τέλος, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι αγοραστές εξοχικών κατοικιών ήταν πιο δραστήριοι το πρώτο τρίμηνο, με το δεύτερο τρίμηνο να είναι το χαμηλότερο από τα τρία τετράμηνα που εξετάστηκαν. Ωστόσο, δεδομένων των αισιόδοξων οικονομικών δεικτών, είναι πιθανό να συνεχιστούν οι θετικές προοπτικές στην αγορά ακινήτων».

Σχετικά με την KPMG Κύπρου:

H KPMG δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 1948 και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 850 επαγγελματίες σε 6 γραφεία σε όλο το νησί. Αποτελεί μέλος του οργανισμού KPMG International Limited, ενός παγκόσμιου δικτύου ανεξάρτητων εταιρειών παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η KPMG δραστηριοποιείται σε 146 χώρες και περιοχές, εργοδοτώντας περίπου 227.000 επαγγελματίες σε εταιρείες-μέλη παγκοσμίως. Οι πελάτες επιλέγουν την KPMG για την παροχή υψηλής ποιότητας επαγγελματικών υπηρεσιών, που βασίζεται στην πολύχρονη πείρα, την εξειδίκευση και τη βαθιά γνώση της τοπικής αγοράς.

Σχετικά με την RICS:

Το Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) είναι το επίσημο σώμα για επαγγελματίες του κλάδου ακινήτων, με πρωταρχικό στόχο να επιφέρει τη θετική αλλαγή στο δομημένο και φυσικό περιβάλλον. Μέσα από τα πρότυπα τα οποία υιοθετούνται παγκόσμια, την επαγγελματική εξέλιξη που προσφέρει στα μέλη καθώς και τις αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης, προωθεί ψηλά επαγγελματικά πρότυπα στην ανάπτυξη και διαχείριση γης, ακινήτων, κατασκευών και υποδομών. Παράλληλα, προσφέρει γερά θεμέλια για αγορές με σιγουριά, πρωτοπορεί στην δημιουργία χώρων εργασίας και διαβίωσης και παρέχει τις δυνατότητες για θετικές αλλαγές στο κοινωνικό πλαίσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ