Baker Tilly South East Europe - Έτοιμοι για νέα επιχειρηματικά ανοίγματα

«Η στασιμότητα δεν αποτελεί επιλογή και πρέπει να προωθήσουμε την επίτευξη των επιχειρηματικών μας στόχων».

«Eίναι μεγάλη μου τιμή να αποτελώ μέρος αυτής της σημαντικής επιτυχίας και ευελπιστώ στη συνέχεια του οράματός μας για ανάπτυξη και επιτυχία», δηλώνει σε συνέντευξη που παραχωρεί στο Economy Today o Regional Chairman της Baker Tilly South East Europe, Geoff Barnes.

 

Ποιοι ήταν οι σημαντικότεροι σταθμοί στην πορεία της Baker Tilly South East Europe;

Η συμπλήρωση 25 χρόνων παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αποτελεί σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα της Baker Tilly South East Europe. Είναι μεγάλη μου τιμή να αποτελώ μέρος αυτής της σημαντικής επιτυχίας και ευελπιστώ στη συνέχεια του οράματός μας για ανάπτυξη και επιτυχία.

Η ιστορία μας ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 1996, όταν ιδρύθηκε η εταιρεία M.A. Klitou Chartered Accountants από τον κ. Μάριο Α. Κλείτου, νυν Περιφερειακό Διευθύνοντα Σύμβουλο της Baker Tilly South East Europe. Το πρώτο σημαντικό ορόσημο για τον όμιλο χρονολογείται στο 2003, όταν ξεκίνησε η σχέση μας με την Baker Tilly International, με το γραφείο μας στη Ρουμανία να γίνεται το πρώτο περιφερειακό ανεξάρτητο μέλος της Baker Tilly International. Στη συνέχεια, τα γραφεία μας στην Κύπρο (2005), στη Βουλγαρία (2005) και στη Μολδαβία (2007) εντάχθηκαν επίσης στο δίκτυο της Baker Tilly.

Ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο για τον όμιλό μας ήταν το 2016, όταν μας ζητήθηκε από την Baker Tilly International να εκπροσωπήσουμε το δίκτυο στην Ελλάδα, όπου και ανοίξαμε το γραφείο μας στην Αθήνα, μια αγορά μεγάλης σημασίας τόσο για τον όμιλο όσο και για το διεθνές δίκτυο.

Επιπλέον, η ίδρυση του Baker Tilly South East Europe Alliance (Συμμαχία) το 2019 αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο για εμάς. Μέσω της Συμμαχίας, η οποία αποτελείται πλέον από 10 μέλη επιχειρήσεις, η Baker Tilly απέκτησε γεωγραφική κάλυψη σε βασικές εμπορικές περιοχές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρουμανία.

Είμαστε ένας δυναμικός όμιλος και είμαστε πάντα έτοιμοι να εντοπίσουμε και να αναπτύξουμε επιχειρηματικές ευκαιρίες, όπως και όταν προκύψουν.

 

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

Μέσω του περιφερειακού μας δικτύου, που λειτουργεί υπό μια ενιαία κεντρική ομάδα διαχείρισης, είμαστε σε θέση να καθοδηγήσουμε τους πελάτες μας ώστε να επιτύχουν μέσα στο συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον. Συνεργαζόμαστε για να αξιοποιήσουμε τις ποιοτικές δεξιότητες, τις γνώσεις και τους πόρους μας, αλλά και την τοπική τεχνογνωσία, για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να αναπτυχθούν σε τοπικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.

 

Τι περιλαμβάνει ο μελλοντικός σας σχεδιασμός;

Στην Baker Tilly South East Europe, πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλή θέση για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε αλλαγή. Προτεραιότητά μας είναι η προστασία των ανθρώπων μας, η στήριξη των πελατών μας και η διασφάλιση της επιχειρηματικής συνέχειας σε ολόκληρη την περιοχή μας. Οι υπάρχουσες τεχνολογικές μας δυνατότητες και τα εργαλεία διαδικτυακής συνεργασίας είναι αποτέλεσμα των επενδύσεών μας και αυτά μας επέτρεψαν να συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε ως συνήθως. Ακολουθήσαμε τα μέτρα που επιβλήθηκαν αλλά και τις κατευθυντήριες γραμμές των κυβερνητικών αρχών για κάθε χώρα στην οποία δραστηριοποιούμαστε και παράλληλα εφαρμόσαμε τις πρακτικές του δικτύου της Baker Tilly International.

Καθώς προχωρούμε τώρα στη μετά COVID-19 εποχή, με όλες τις επιχειρηματικές προκλήσεις που απορρέουν, είναι σαφές ότι δύο νέοι κανόνες εργασίας επηρεάζουν όλες τις παγκόσμιες επιχειρήσεις και όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε. Αφενός η εξ αποστάσεως εργασία, δηλαδή η υβριδική ρύθμιση εργασίας για τους ανθρώπους μας, και αφετέρου η ενίσχυση των τρόπων με τους οποίους παραμένουμε κοντά στους πελάτες μας, παραμένοντας ανεξάρτητοι, καθώς συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε. Η Baker Tilly South East Europe δίνει προτεραιότητα στις παραπάνω πρωτοβουλίες, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις τρέχουσες εξελίξεις.

 

Who is Who

Ο Geoff Barnes

Είναι Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Baker Tilly South East Europe και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Baker Tilly Klitou and Partners Ltd. Μη Εκτελεστικός Πρόεδρος της Baker Tilly DHC, της 5ης μεγαλύτερης εταιρείας επαγγελματικών υπηρεσιών στην Ινδία, και Μη Εκτελεστικός Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Baker Tilly South East Europe Ltd.

Είναι στρατηγικός σύμβουλος διεθνών θεμάτων σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο που ειδικεύεται στην ασφαλιστική αγορά, Πρόεδρος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών στην Αγγλία και την Ουαλία και πρώην μέλος του συμβουλίου του. Το 1979 ανέλαβε καθήκοντα Εκτελεστικού Προέδρου της Casson Beckman, μιας κορυφαίας εταιρείας ορκωτών λογιστών στο Λονδίνο, ενώ το 1997 συντόνισε τη συγχώνευσή της με την Baker Tilly στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2000 ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου της Baker Tilly International για 16 χρόνια. Υπό την ηγεσία του, το δίκτυο Baker Tilly έχει αυξήσει τα συνδυασμένα έσοδά του από $900 εκατ. σε $3,8 δισ. και την κάλυψή του από 59 χώρες σε περισσότερες από 140. Ο Geoff έλαβε βραβείο Lifetime Achievement Award από το International Accounting Bulletin (IAB).

 

Προηγουμενο αρθρο
Η Logicom Solutions ολοκλήρωσε επιτυχώς την υλοποίηση ασύρματου δικτύου χαμηλής ισχύος τύπου LoRaWAN® για τον Δήμο Πάφου, το θεμέλιο πάνω στο οποίο ο Δήμος θα χτίσει την έξυπνη πόλη!
Η Logicom Solutions ολοκλήρωσε επιτυχώς την υλοποίηση ασύρματου δικτύου χαμηλής ισχύος τύπου LoRaWAN® για τον Δήμο Πάφου, το θεμέλιο πάνω στο οποίο ο Δήμος θα χτίσει την έξυπνη πόλη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ