Η κοινωνική ευθύνη στο επίκεντρο της δράσης της PwC Κύπρου

Προτεραιότητα η προστασία του περιβάλλοντος, η στήριξη της κοινωνίας, των νέων και της επιχειρηματικότητας

Η κοινωνική υπευθυνότητα διαχρονικά καθοδηγεί κάθε πτυχή της λειτουργίας και των δράσεων της PwC Κύπρου. Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία του COVID-19, ο οργανισμός υλοποίησε την χρονιά που μας πέρασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης, με πρώτιστο μέλημα τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, την προστασία του περιβάλλοντος καθώς επίσης την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των κυπριακών επιχειρήσεων.

Κοινωνικό έργο

Στο πλαίσιο του κοινωνικού της έργου, η PwC Κύπρου επιβράβευσε αριστούχους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και φοιτητές άλλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Mε την ενεργό συμμετοχή των ανθρώπων του, ο οργανισμός διοργάνωσε για 19η συνεχή χρονιά την καθιερωμένη αιμοδοσία, ενώ συμμετείχε και στην ετήσια εκστρατεία Movember του Europa Uomo Cyprus. Επιπλέον, η PwC πρόσφερε pro-bono υπηρεσίες σε ιδρύματα συνολικής αξίας €150.000, ενώ την ίδια περίοδο προχώρησε σε δωρεές ύψους €65,500 προς κοινωφελείς, μη κυβερνητικούς οργανισμούς και φορείς. Τα φετινά Χριστούγεννα ο οργανισμός συμμετείχε για ακόμη μια φορά, στην εκστρατεία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού “Adopt a family for Christmas”, «υιοθετώντας» 50 οικογένειες, ενώ, οι άνθρωποι της PwC συνέλεξαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με το Φιλανθρωπικό Σωματείο Αλκυονίδες. Ο οργανισμός στηρίζει επίσης πολιτιστικά ιδρύματα που προωθούν τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, όπως είναι το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος.

Στήριξη της επιχειρηματικότητας

Βασικός πυλώνας της δράσης της PwC Κύπρου για μια ακόμα χρονιά ήταν η καινοτομία και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, μέσα από στρατηγικές συνεργασίες με εκπαιδευτικούς και επιχειρηματικούς φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Junior Achievement, το Chrysalis LEAP και το Κέντρο Αριστείας στην Έρευνα και την Καινοτομία CYENS. Όπως είναι γνωστό, τη χρονιά που πέρασε, η PwC Κύπρου αναβαθμίστηκε σε στρατηγικό υποστηρικτή του Junior Achievement Κύπρου, ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο τη στήριξη και τη συνεργασία των προηγούμενων ετών. Κατά τη διάρκεια του έτους, οι άνθρωποι της PwC αφιέρωσαν σε εθελοντική βάση περισσότερες από 400 ώρες συμμετέχοντας ως μέντορες σε διάφορα προγράμματα επιχειρηματικότητας. Για τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων, η PwC Κύπρου υλοποίησε το πρόγραμμα «Scale-up», το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες και τα εργαλεία που χρειάζονται για να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους.

Περιβαλλοντική συνείδηση

Η PwC Κύπρου θέτει την προστασία του περιβάλλοντος και τη συνεχή μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος ως πρώτιστες προτεραιότητες. Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε να εφαρμόζει και να βελτιώνει το Περιβαλλοντικό Σύστημα Διαχείρισης της, στη βάση του οποίου εφαρμόζονται βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές για την καθημερινή διαχείριση των δραστηριοτήτων του οργανισμού. Αξίζει να αναφερθεί ότι για το συγκεκριμένο σύστημα διαχείρησης, ο οργανισμός έχει πιστοποιηθεί, από ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους διεθνές προτύπου ISO 14001, ενώ τα γραφεία της PwC Κύπρου έχουν λάβει πιστοποίηση ως «Green Offices». Ταυτόχρονα, με την ευκαιρία της επικύρωσης των στόχων της από την πρωτοβουλία “Science Based Targets”(SBTi), η PwC επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή της για την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2030.

Υπεύθυνη και καινοτόμα επιχειρηματικότητα

Κατά τη διάρκεια του έτους, η PwC στάθηκε στο πλευρό της επιχειρηματικής κοινότητας μέσα από την συγγραφή και δημοσιοποίηση ενημερωτικού υλικού και μελετών, τη διεξαγωγή εκδηλώσεων και διαδικτυακών συζητήσεων. Η PwC Κύπρου εγκαινίασε επίσης το πρώτο διαδραστικό και καινοτόμο Experience Center στην Κύπρο, με έμφαση στην καινοτομία και στις τεχνολογίες αιχμής.

Η συνολική συνεισφορά του οργανισμού

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνολική συνεισφορά του οργανισμού στην κοινωνία, στην οικονομία και στο περιβάλλον για το οικονομικό έτος 2021 εκτιμάται στα €168,4 εκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση ύψους €1,6 εκατομμυρίων σε σχέση με το 2018 και €5,6 εκατομμυρίων σε σύγκριση με το 2015, έτη κατά τα οποία διεξήχθησαν αντίστοιχες μελέτες από την PwC Κύπρου.

Η Κλειώ Παπαδοπούλου, Συνέταιρος, Υπεύθυνη για θέματα Κοινωνικής Ευθύνης στην PwC Κύπρου δήλωσε ότι «ο οργανισμός θα συνεχίσει να θέτει τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας στην κορυφή των προτεραιοτήτων του και ότι σημαντική παράμετρος σε αυτή την προσπάθεια είναι η προώθηση του εθελοντισμού με την άμεση εμπλοκή των ανθρώπων του οργανισμού στα προγράμματα που υλοποιούνται».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ