Η NIPD Genetics ενσωματώθηκε και επίσημα στον παγκόσμιο κολοσσό Medicover

Τεράστιες προοπτικές ανέλιξης για μια από τις πιο πετυχημένες start-up της Κύπρου

Ολοκληρώθηκε στα μέσα Ιανουαρίου 2022, και επίσημα, η εξαγορά της NIPD Genetics Public Company Limited από τη Medicover Investment B.V., ανοίγοντας πλέον τεράστιες προοπτικές παγκοσμίου ανάπτυξης σε μία από τις πιο επιτυχημένες κυπριακές start-up εταιρείες, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του σχεδιασμού, ανάπτυξης, παραγωγής και παροχής μη επεμβατικών γενετικών εξετάσεων.

Με την έγκριση της εξαγοράς από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο ευρωπαϊκός κολοσσός της υγειονομικής περίθαλψης και διαγνωστικών υπηρεσιών Medicover, ενισχύει την παρουσία του στο μετοχικό κεφάλαιο της NIPD Genetics από 18,9% σε 87,2% των δικαιωμάτων ψήφου. Η τιμή αγοράς για το 68.3% των μετοχών που αποκτήθηκαν, ανέρχεται στα €44,4 εκατομμύρια χωρίς την ανάληψη χρέους, γεγονός που υποδηλώνει την επιχειρηματική αξία της σε €65 εκατ. Η χρηματοδότηση της συναλλαγής πραγματοποιήθηκε με τις τρέχουσες δεσμευμένες δανειακές διευκολύνσεις και η αξία της συναλλαγής συνεπάγεται με υψηλό μονοψήφιο πολλαπλασιαστή EBITDA, εξαιρουμένων των συνεργειών. Τα έσοδα για το 2020 ανήλθαν στα €16,2 εκατ.

Ο καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής, ιδρυτής και CEO της NIPD Genetics, σημείωσε σε δήλωσή του ότι η εξαγορά της NIPD Genetics από τη Medicover έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για την Κύπρο, αφού η έδρα της εταιρείας θα εξακολουθήσει να είναι η Λευκωσία. Ο καθηγητής Πατσαλής τόνισε εξάλλου ότι, η NIPD Genetics εξελίχθηκε σε ένα λαμπρό παράδειγμα στον τομέα της βιοτεχνολογίας και της επιστήμης γενικότερα και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του οι οποίοι βοήθησαν με τον επαγγελματισμό και την αφοσίωσή τους, στη μεγάλη αυτή επιτυχία. «Η NIPD Genetics και η Medicover Group είναι παροχείς υγειονομικής περίθαλψης παγκόσμιας εμβέλειας που ακμάζουν ως στρατηγικοί εταίροι τα τελευταία τρία χρόνια. Αναμένουμε ότι η πλήρης ευθυγράμμιση που επιτυγχάνεται με τη συγχώνευσή μας θα επιταχύνει την ανάπτυξη και των δύο εταιρειών, για τη συνεχή παροχή άριστων υπηρεσιών και καινοτόμων γενετικών προϊόντων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των γιατρών και των ασθενών σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής.

«Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς της NIPD Genetics, βρισκόμαστε στην αφετηρία ενός νέου κεφαλαίου ανάπτυξης. Οι γενετικές εξετάσεις γίνονται πλέον κεντρικός πυλώνας στις διαγνωστικές εξετάσεις και η εξαγορά αυτή θα εξελίξει τη φιλοδοξία μας να ηγηθούμε σε αυτόν τον τομέα. Η νέα τεχνολογία και η τεχνογνωσία που θα ενσωματώσουμε, ενισχυμένη με την παγκόσμια εμβέλειά μας, θα μας επιτρέψουν να γίνουμε ηγέτης της αγοράς στον τομέα των γενετικών εξετάσεων», δήλωσε ο Staffan Ternström, COO, Diagnostic Services, Medicover.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: communications@nipd.com, www.nipd.com

Προηγουμενο αρθρο
Η EY ανακηρύχθηκε παγκόσμια ηγέτιδα στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας, από ανεξάρτητο ερευνητικό οργανισμό
Η EY ανακηρύχθηκε παγκόσμια ηγέτιδα στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας, από ανεξάρτητο ερευνητικό οργανισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ