Νικηφόρος Παμπακάς: Η Μαρίνα Λεμεσού είναι ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα

Η Μαρίνα Λεμεσού αποτελεί την πρώτη και μεγαλύτερη superyacht μαρίνα της Κύπρου και παράλληλα ένα πρωτοποριακό και μεγαλεπήβολο Έργο για τα δεδομένα του νησιού.

«Η αδιαμφισβήτητη συμβολή του πρωτοποριακού αυτού Έργου στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της Κύπρου, αποτελεί παράδειγμα για όλες τις μετέπειτα επενδύσεις στο νησί» τονίζει σε συνέντευξή του ο Γενικός Διευθυντής της Mαρίνας Λεμεσού, Νικηφόρος Παμπακάς, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ως η καρδιά του κέντρου της πόλης, η Μαρίνα Λεμεσού έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη μετεξέλιξη της πόλης, βελτιώνοντας παράλληλα την εικόνα του νησιού στο εξωτερικό». Σημειώνει ακόμα ότι «η Μαρίνα Λεμεσού με πολλές και σημαντικές διακρίσεις ξεχωρίζει λόγω της μοναδικότητας του Έργου αλλά και των βέλτιστων πρακτικών του κλάδου που εφαρμόζονται».

Τέλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2022 ο κ. Παμπακάς εκφράζει την ικανοποίησή του από τα ποσοστά των πωλήσεων και προσθέτει πως «αντικατοπτρίζουν για ακόμα μια φορά την επιτυχία του ‘Εργου».

Πώς έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2022 για τον τομέα των ακινήτων και ποιος είναι ο δικός σας απολογισμός;

Το πρώτο εξάμηνο του 2022 για τον τομέα των ακινήτων στη Μαρίνα Λεμεσού ολοκληρώθηκε αρκετά ικανοποιητικά επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την επιτυχία του Έργου. Το ποσοστό των πωλήσεων που αφορά τις 285 αποκλειστικές οικιστικές μονάδες έχει ήδη ξεπεράσει το 95%, ενώ πιο συγκεκριμένα έχει ήδη πωληθεί πέραν του 80% από τα 61 πολυτελή διαμερίσματα του συγκροτήματος Castle Residences, τα οποία ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, αφήνοντας ελάχιστα διαθέσιμα προς πώληση.

Ποιο είναι το όραμά σας;

Όραμά μας ήταν η Μαρίνα Λεμεσού να αποτελεί σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πόλος έλξης για την πόλη της Λεμεσού. Ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα!

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

Η Μαρίνα Λεμεσού αποτελεί την πρώτη και μεγαλύτερη superyacht μαρίνα της Κύπρου και παράλληλα ένα πρωτοποριακό και μεγαλεπήβολο Έργο για τα δεδομένα του νησιού. Είναι πλέον, ίσως ένας από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο, που συνδυάζει πολυτελείς οικιστικές και εμπορικές αναπτύξεις με 650 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής μέχρι 110 μέτρων.

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και η πληθώρα εμπορικών εγκαταστάσεων με εκλεκτά εστιατόρια, καταστήματα, γυμναστήριο και σπα, προσφέρουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία σε όσους την επισκέπτονται. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως το Έργο βρίσκεται στη καρδιά της κοσμοπολίτικης πόλης της Λεμεσού, στην οποία κυριαρχεί η κουλτούρα, ο πολιτισμός και η ζωντάνια, ανεξαρτήτως εποχής. Χρειάζεται, επίσης, να σημειωθεί πως με τη στρατηγική θέση της Κύπρου να γίνεται ολοένα και πιο σημαντική, καθώς ο κλάδος της ναυτιλίας εντατικοποιείται όλο και πιο ανατολικότερα μέσω της διώρυγας του Σουέζ, η Λεμεσός δίνει την ευκαιρία στα σκάφη αναψυχής να βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από τους καλύτερους θαλάσσιους προορισμούς του νησιού, τα διεθνή αεροδρόμια και την απέραντη ομορφιά της οροσειράς του Τροόδους. Αυτά, είναι μερικά από τα πιο κύρια χαρακτηριστικά που τοποθετούν το Έργο στη λίστα με τις καλύτερες μαρίνες στον κόσμο!

Διεθνείς διακρίσεις και βραβεύσεις

Με πολλές και σημαντικές διακρίσεις ξεχωρίζει η Μαρίνα Λεμεσού λόγω της μοναδικότητας του Έργου αλλά και των βέλτιστων πρακτικών του κλάδου που εφαρμόζονται. Πιο συγκεκριμένα, το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης είναι πιστοποιημένο με ISO για την Ασφάλεια και Υγεία, την Περιβαλλοντική Διαχείριση και τη Διαχείριση Ποιότητας. Εξίσου σημαντική είναι και η διάκριση της Μαρίνας με το βραβείο «5 Gold Anchor Platinum», παραμένοντας μια από τις λίγες μαρίνες παγκοσμίως που το έχουν λάβει. Επιπλέον, εδώ και 6 χρόνια η Μαρίνα βραβεύεται με τη διάκριση «Blue Flag Marina», ενώ τη φετινή χρονιά έχει βραβευτεί με την παγκόσμια πιστοποίηση του σχεδίου «International Clean Marinas Scheme» από το The Yacht Harbour Association. Παράλληλα, όλο το προσωπικό της Μαρίνας είναι περήφανοι πρεσβευτές του προγράμματος «Safety at Sea» από την CYMEPA για την ασφάλεια στη θάλασσα και όλο το διοικητικό προσωπικό ακολουθεί την απαραίτητη εκπαίδευση και τις επαγγελματικές οδηγίες του Global Marina Institute.

Επιπλέον, η Μαρίνα Λεμεσού επιβραβεύθηκε με την τιμητική διάκριση «Silver» στην κατηγορία «Best Residential Apartment Block/Building» για το μεγαλεπήβολο και πρόσφατα ολοκληρωμένο Έργο Castle Residences, την τιμητική διάκριση «Silver» στην κατηγορία «Best F&B Premises» για την υψηλής ποιότητας γαστρονομική εμπειρία που προσφέρουν οι χώροι εστίασής της και φυσικά την τιμητική διάκριση «Gold» στην κατηγορία «Coastal and Marine Structures» για το Έργο της Μαρίνας Λεμεσού στο σύνολό του, στα «Cyprus Construction Awards 2021». Εξίσου σημαντική είναι και η τιμητική διάκριση «Έργο Εταιρείας Ανάπτυξης Γης», επιβραβεύοντας την αρχιτεκτονική και την εσωτερική διακόσμηση των πιο αξιόλογων έργων στην Κύπρο στα «Cyprus Architecture, Property and Interior Design Awards». Διακρίσεις που επιβραβεύουν την πρώτη superyacht μαρίνα του νησιού για τις οικιστικές και εμπορικές αναπτύξεις της, τις δομές ψυχαγωγίας και πολιτισμού, τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες της.

Πότε ολοκληρώθηκε η Μαρίνα Λεμεσού; Περιγράψτε μας το ταξίδι αυτό…

Η παράδοση των πολυτελών διαμερισμάτων του συγκροτήματος Castle Residences, που αποτελεί το διαμάντι της Μαρίνας Λεμεσού, έγινε τον Απρίλιο του 2021 και σηματοδότησε την ολοκλήρωση του Έργου, καθιστώντας το ως μία από τις πιο υποδειγματικές επιτυχίες αναπτυξιακού Έργου της Κύπρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.

Ως η καρδιά του κέντρου της πόλης, η Μαρίνα Λεμεσού έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη μετεξέλιξή της Λεμεσού, βελτιώνοντας παράλληλα την εικόνα του νησιού στο εξωτερικό. Εκτός από την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, την ενίσχυση των εγχώριων επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η Μαρίνα Λεμεσού έχει τοποθετήσει την Κύπρο στον παγκόσμιο ναυτικό χάρτη και ενεργεί ως καταλύτης για νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες στην ευρύτερη περιοχή. Συμβάλλοντας σημαντικά στην αναβάθμιση του τουρισμού και προσελκύοντας υψηλότερου επιπέδου επενδυτές, εταιρείες και επαγγελματίες στο νησί, η Mαρίνα εξακολουθεί να έχει θετική επίδραση στη βελτίωση της οικονομίας, σημειώνοντας πρωτοφανή επιτεύγματα. Οι πωλήσεις ακινήτων έχουν ξεπεράσει τα €500 εκ. με αγοραστές πέραν των 48 διαφορετικών εθνικοτήτων, περισσότερες από 9.000 αφίξεις σκαφών αναψυχής έχουν σημειωθεί από την πρώτη μέρα λειτουργίας της, καλωσορίζοντας πέραν των 300 superyachts και περισσότερα από 4.000 άτομα επισκέπτονται τα εστιατόρια και τα καταστήματά της, καθημερινά.

Αποτελεί το μοναδικό αναπτυξιακό Έργο που προσφέρει «ζωή πάνω στη θάλασσα» σε ετοιμοπαράδοτα διαμερίσματα και επαύλεις. Τα πολυτελή διαμερίσματα του συγκροτήματος Castle Residences περιβάλλονται από θάλασσα και διαθέτουν απρόσκοπτη πανοραμική θέα προς τη μαρίνα, την πόλη της Λεμεσού και τη Μεσόγειο, ενώ η πρόσβαση στο νησί όπου είναι κτισμένα είναι δυνατή μόνο μέσω ιδιωτικής γέφυρας. Οι αριστοτεχνικά σχεδιασμένες επαύλεις Island Villas χαρακτηρίζονται από καινοτόμα αρχιτεκτονική και διαθέτουν το δικό τους θαλάσσιο χώρο, ιδιωτικές θέσεις ελλιμενισμού, κήπο και ιδιωτική πισίνα. Το οικιστικό προϊόν της μαρίνας συνδυάζει κορυφαίες παροχές και υπηρεσίες, όπως υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις ελλιμενισμού, υπηρεσίες concierge, διαχείρισης ακινήτων και ενοικιάσεων, ενώ οι ιδιοκτήτες των επαύλεων και των διαμερισμάτων επωφελούνται από πληθώρα καταστημάτων, εστιατορίων και εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας, γυμναστήριο και σπα, καθώς και από την παραλία που βρίσκεται μόνο μερικά βήματα μακριά από τις κατοικίες τους.

Η πορεία από το 2010, όπου υπογράφτηκε η συμφωνία κατασκευής μέχρι και σήμερα, αποτελεί ένα συναρπαστικό και γεμάτο εμπειρίες ταξίδι με πολλές προκλήσεις, ενθουσιασμό, χαρά και υπερηφάνεια για το τελικό αποτέλεσμα. Τέλος, η αδιαμφισβήτητη συμβολή του πρωτοποριακού αυτού Έργου στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της Κύπρου, αποτελεί παράδειγμα για όλες τις μετέπειτα επενδύσεις στο νησί.

Τα σημαντικότερα έργα μας

Πληροφορίες 

Email: info@limassolmarina.com

Τηλέφωνο: 25 020 020

Διεύθυνση: Μαρίνα Λεμεσού, 3601

www.limassolmarina.com

2010 Έναρξη κατασκευαστικού έργου

1000+ εργαζόμενοι από την ημέρα ίδρυσης

285 οικιστικές μονάδες

211 πολυτελή διαμερίσματα

74 ιδιωτικές πολυτελείς επαύλεις

650 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής

15 χώροι εστίασης

28 καταστήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ