Έλενα Μουζούρη: Για μένα η KPMG είναι μεγάλο σχολείο

Η συνεργασία με σημαντικούς και σπουδαίους επαγγελματίες στην εταιρεία που εργάζομαι με δίδαξε πολλά.

«Το προσωπικό μου στοίχημα είναι να βοηθώ όπου μπορώ και τα προβλήματα να μετατρέπονται σε ευκαιρίες για τον καθένα από εμάς» μάς αναφέρει η Senior Marketing Manager της KPMG Κύπρου κ. Έλενα Μουζούρη, η οποία μάς φιλοξένησε στο γραφείο της. Μιλώντας μας για τις σημαντικές προκλήσεις του Τμήματος Μάρκετινγκ μιας εταιρείας όπως η KPMG Κύπρου η κ. Μουζούρη τόνισε μεταξύ άλλων ότι, «πέραν από το πλάνο της εταιρείας που καλούμαστε να υλοποιήσουμε, υψίστης σημασίας για εμάς είναι η προσφορά στην κοινωνία». Τέλος, μάς μιλά για τα διδάγματά της στην KPMG Κύπρου ενώ μάς αποκαλύπτει πέντε πράγματα που της αρέσουν ή που θα ήθελε να αποκτήσει.

Τι περιλαμβάνει το τυπικό πρόγραμμα μιας μέρας στο γραφείο; 

Οι ημέρες στο γραφείο είναι γεμάτες και δημιουργικές! Το καθημερινό μου πρόγραμμα περιλαμβάνει κατ’ ιδίαν και διαδικτυακές συναντήσεις, συντονισμό της ομάδας και επικοινωνία με τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας αλλά και τους συνεργάτες μας. Από εκεί και πέρα, η κάθε μέρα είναι διαφορετική με γρήγορες εναλλαγές, καθώς ασχολούμαι με διάφορα θέματα που χρήζουν άμεσου χειρισμού.

Ποιες προκλήσεις καλείστε να διαχειριστείτε ως Senior Marketing Manager της KPMG Κύπρου και ποιο είναι το δικό σας προσωπικό στοίχημα; 

Στην εταιρεία μας επί καθημερινής βάσεως οι προκλήσεις και οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Υπάρχει, όπως είναι φυσικό, πίεση λόγω των προθεσμιών που καλούμαστε να τηρήσουμε, διατηρώντας πάντα το υψηλό επίπεδο απόδοσης που μας χαρακτηρίζει.

Το Marketing είναι ένα κεντρικό τμήμα και είναι απαραίτητο να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ όλης της ομάδας για να γίνεται η δουλειά μας σωστά. Καλούμαι να συντονίσω την ομάδα μου να λειτουργήσει εν μέσω υψηλών απαιτήσεων και δυσκολιών. Το προσωπικό μου στοίχημα είναι να βοηθώ όπου μπορώ και τα προβλήματα να μετατρέπονται σε ευκαιρίες για τον καθένα από εμάς.

Ποιες είναι σήμερα οι κυριότερες προκλήσεις για το Τμήμα Μάρκετινγκ ενός Ελεγκτικού Οίκου όπως η KMPG Κύπρου; Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να επιτευχθεί ένας στρατηγικός στόχος; 

Οι προκλήσεις, όπως προανέφερα, είναι πολλές και καθημερινές. Η  αύξηση της χρήσης του διαδικτύου άλλαξε άρδην  το διαφημιστικό τοπίο. Η ανάγκη, επίσης, των ανθρώπων για επαφή μετά από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν εξαιτίας του Κορωνοϊού, αύξησε τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε και χορηγούμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ο κόσμος θέλει να δει από κοντά και να μιλήσει με τους επαγγελματίες της κάθε υπηρεσίας που προσφέρουμε, να μοιραστεί τις ανησυχίες του και να ζητήσει τη γνώμη τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις εταιρείες τους. Η αβεβαιότητα που προκλήθηκε από τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ο πληθωρισμός και γενικότερα το ρευστό και συνεχόμενα μεταβαλλόμενο περιβάλλον επηρεάζουν όλες τις επιχειρήσεις ανά το παγκόσμιο. Πέραν από το πλάνο της εταιρείας που καλούμαστε να υλοποιήσουμε, υψίστης σημασίας για εμάς είναι η προσφορά στη κοινωνία. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιούμαστε και προωθούμε δράσεις οι οποίες είναι ευθυγραμμισμένες με αυτές τις ανάγκες. Για να επιτευχθεί ένας στρατηγικός στόχος χρειάζεται ομαδική, συντονισμένη και συστηματική εργασία από διάφορα τμήματα της εταιρείας. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει σωστός προσανατολισμός και εστίαση στον στόχο  για επίτευξή του.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2023

Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του Τμήματος Μάρκετινγκ της KPMG Κύπρου για το 2023; Σε ποιους σημαντικούς πυλώνες θα κινηθεί η στρατηγική σας;

Ο σχεδιασμός του Τμήματος Μάρκετινγκ της εταιρείας μας για το 2023 περιλαμβάνει στοχευμένη έντυπη και διαδικτυακή διαφήμιση για προώθηση των υπηρεσιών μας. Επίσης, προγραμματίζουμε τη διοργάνωση και τη χορηγία εκδηλώσεων για προβολή των υψηλά καταρτισμένων επαγγελματιών  μας, δωρεές και χορηγίες σε άτομα και οργανωμένα σύνολα για να προσφέρουμε πίσω στην κοινωνία που μας στηρίζει, δραστηριότητες ΕΚΕ αλλά και δράσεις well-being για τους συναδέλφους μας.

Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των πελατών και της αγοράς, έτσι ώστε η εταιρεία μας να αποτελεί την πρώτη και καθαρή  επιλογή όσον αφορά ελεγκτικές, φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Ποιοι σταθμοί καθόρισαν την επαγγελματική σας πορεία; 

Η συνεργασία με σημαντικούς και σπουδαίους επαγγελματίες  στην εταιρεία που εργάζομαι με δίδαξε πολλά, για εμένα η KPMG είναι σχολείο. Η ένταξή μου στην οικογένεια της KPMG αποτέλεσε την αρχή μιας εξελικτικής πορείας για εμένα ως επαγγελματία.

Ποιες νέες συνήθειες έχετε αποκτήσει στον εργασιακό τομέα μετά την Covid-19 εποχή; 

Ο Κορωνοϊός άλλαξε το εργασιακό περιβάλλον, τις εργασιακές συνήθειές μας, ακόμα και τον τρόπο που επικοινωνούμε. Το εργασιακό μοντέλο έχει αλλάξει και προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα και σε πολλές επιχειρήσεις,  η υγεία και η ευεξία προωθούνται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι πριν. Για εμένα, η χρήση της εφαρμογής Teams αλλά και οι τηλεδιασκέψεις γενικότερα έχουν αντικαταστήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την τηλεφωνική αλλά και την κατ’ ιδίαν επικοινωνία. Η εταιρεία μας είχε εφαρμόσει την εργασία από σπίτι από το ξέσπασμα της πρώτης πανδημίας και το συνεχίζουμε σε μεγάλο βαθμό, κάτι το οποίο, επίσης, έγινε μέρος της καθημερινότητάς μου.

Who is Who

Μετρώ 20 χρόνια εμπειρίας στον Τομέα του Μάρκετινγκ, της διαφήμισης και των δημοσίων σχέσεων. Στην KPMG Κύπρου εργάζομαι από το 2007 μέχρι σήμερα στη θέση της Senior Manager στο τμήμα Clients and Markets. H προηγούμενη εργασιακή μου εμπειρία περιλαμβάνει απασχόληση σε μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών για περίοδο τεσσάρων χρόνων και ένα χρόνο απασχόληση στον Τομέα της Υγείας.

5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Αγαπημένο βιβλίο:

Under a White Sky: Can We Save the Natural World in Time?

Αγαπημένη ταινία:

Hachiko

Προσωπικότητα που θαυμάζω:

Elizabeth Cochran

Κάτι που θα ήθελα να αποκτήσω:

Το δικό μου μικρό οικολογικό αγρόκτημα.

Κάτι που δεν αποχωρίζομαι ποτέ:

Το κινητό μου, είναι σημαντικό να μπορώ να επικοινωνώ με την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες μου.

Διαβάστε επίσης: Με το Epic Fiber και το 5G επιταχύνουμε την ένταξη στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Μιχάλης Κυπριανού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ