Βραβεία νεανικής επιχειρηματικότητας «Γε’ νέο Επιχειρείν 2023»

Τα βραβεία έχουν καταστεί ετήσιος θεσμός που ενθαρρύνει και επιβραβεύει τη νεανική επιχειρηματικότητα

Πραγματοποιείται την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 η έκτη κατά συνέχεια ετήσια βράβευση νεανικής επιχειρηματικότητας “Γε’ νέο Επιχειρείν” που διοργανώνει το ΚΕΒΕ και το περιοδικό «Θεσσαλονίκης Δρώμενα».

Τα βραβεία αυτά έχουν καταστεί ετήσιος θεσμός που ενθαρρύνει και επιβραβεύει τη νεανική επιχειρηματικότητα. Οι βραβευθέντες αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για τη νεολαία αλλά και  άξιοι πρεσβευτές του επιχειρείν για τη χώρας μας.

Ο θεσμός των βραβεύσεων των σημαντικότερων νέων επιχειρηματιών κάτω της ηλικίας των 40 ετών  με την ονομασία «Γε’ νέο Επιχειρείν – Disruptors under 40” γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του περιοδικού «Θεσσαλονίκης Δρώμενα» και του Money Show και μετά την μεγάλη του επιτυχία επεκτάθηκε  και στην Κύπρο υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ. Οι κατηγορίες των βραβείων είναι  Εμπορικές επιχειρήσεις, Βιομηχανικές επιχειρήσεις, Κοινωνική Προσφορά, Υπηρεσίες, Τουρισμός, Ναυτιλία, Έρευνα/Καινοτομία/Τεχνολογία, Τέχνες /Πολιτισμός και Γε’ νέο Επιχειρείν.

Το ΚΕΒΕ ως η μεγαλύτερη επιχειρηματική οργάνωση του τόπου αποδέχτηκε από την πρώτη στιγμή την πρόταση συνεργασίας που του υποβλήθηκε για μεταφορά του θεσμού των βραβείων και στην Κύπρο όπου βραβεύονται νέοι Κύπριοι επιχειρηματίες με σημαντική και αξιόλογη προσφορά στα επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας μας. Σκοπός των βραβείων είναι η προβολή και ανάδειξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και της μεγάλης συμβολής της στην οικονομική ανάπτυξη και ευημερία του τόπου.  Ο όρος «νέοι επιχειρηματίες» περιλαμβάνει τόσο αυτοδημιούργητους νέους επιχειρηματίες όσο και νέους επιχειρηματίες που εργάζονται σε υφιστάμενες οικογενειακές επιχειρήσεις, αναλαμβάνοντας τα ηνία από τις παλαιότερες γενιές και εξελίσσοντας την επιχείρηση σε νέα επίπεδα.

Η επιχειρηματικότητα είναι κεντρικό σημείο αναφοράς για το ΚΕΒΕ και η ενθάρρυνση και προώθηση της αποτελεί πάγια πολιτική του Επιμελητηρίου.

Επόμενος στόχος είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου Ελλήνων και Κυπρίων νέων επιχειρηματιών, με επέκταση του θεσμού και στους απόδημους, οι οποίοι συγκαταλέγονται μεταξύ των ηγετών στο χώρο τους, λειτουργώντας ως πρότυπα για χιλιάδες άλλους νέους.

Τα βραβεία στηρίζει το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, η Ελληνική Τράπεζα και η εταιρεία Coneq. Χορηγός Επικοινωνίας το Economy Today.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ