Η Ελληνική Τράπεζα εγκατέστησε τα πρώτα ΑΤΜ νέας γενιάς (pics)

Οι νέες ΑΤΜ επαναπροσδιορίζουν την έννοια του Self-Service, αφού συνδυάζουν τις τεχνολογικές εξελίξεις με την ανθρωποκεντρική εμπειρία.

Οι Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές (ΑΤΜ) νέας γενιάς από την Ελληνική Τράπεζα είναι γεγονός και έτοιμες να εξυπηρετήσουν τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών.

Οι πρώτες τέσσερις έχουν ήδη εγκατασταθεί στα καταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας στα Λάτσια, στην Ανθούπολη, στην Παλουριώτισσα  και στη Γλάδστωνος στη Λεμεσό. 

Στο πλαίσιο της συνεχούς τεχνολογικής της ανάπτυξης και προσαρμογής στις ανάγκες του μέλλοντος, η Ελληνική Τράπεζα σύναψε συμφωνία με την εταιρεία NCR για την αγορά 100 νέων ΑΤΜ.

Σύμφωνα με το πλάνο εγκατάστασης των πιο προηγμένων και τεχνολογικά αναβαθμισμένων ΑΤΜ της αγοράς, μέχρι το τέλος Μάρτιου θα έχουν εγκατασταθεί οι πρώτες 20 ΑΤΜ σε διάφορες πόλεις. Ακόμα 40 ΑΤΜ θα εγκατασταθούν ως το τέλος Μαΐου και ως το τέλος του Ιούλιο θα έχουν εγκατασταθεί συνολικά 100 ΑΤΜ νέας γενιάς στα καταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας.  

Οι νέες ΑΤΜ επαναπροσδιορίζουν την έννοια του Self-Service, αφού συνδυάζουν τις τεχνολογικές εξελίξεις με την ανθρωποκεντρική εμπειρία.

Είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να προσφέρουν μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών για την πραγματοποίηση επιπλέον συναλλαγών, πέραν της απλής ανάληψης και κατάθεσης χρημάτων, ενώ μέσω των καινοτόμων χαρακτηριστικών τους, διευκολύνουν την πρόσβαση για τους πελάτες.
Επενδύοντας στο μέλλον, η Ελληνική Τράπεζα με αυτές τις ΑΤΜ, δίνει στους πελάτες της τη δυνατότητα για μια «πολυκαναλική» (omni-channel) εμπειρία.

Τα χαρακτηριστικά τους, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

•    «Έξυπνες» οθόνες αφής
•    Δυνατότητα πολλαπλής εισαγωγής/κατάθεσης επιταγών (έως και 30 επιταγές)
•    Κατάθεση μετρητών με άμεση πίστωση των συνδεδεμένων λογαριασμών ή της πιστωτικής κάρτας
•    Καθορισμός αγαπημένης συναλλαγής για γρήγορη ανάληψη μετρητών
•    Δυνατότητα ανέπαφης ανάγνωσης καρτών (contactless) 
•    Ενεργοποιημένη επικοινωνία κοντινού πεδίου (near field communication, NFC)
•    Δυνατότητα εκτύπωσης καταστάσεις λογαριασμών (statements) σε Α4
•    Δυνατότητα ενίσχυσης της ασφάλειας των αυτομαποιημένων συναλλαγών μέσω της χρήσης «έξυπνων» τηλεφώνων (smartphones) αντί χρεωστικών καρτών.    
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ