Η κορυφαία εταιρία λιανικής που άγγιξε σε τζίρο τις 1,6 δισ. στερλίνες

Έτσι, δημιουργήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα food delivery deals στην αγορά.

Οι καλές επιλογές και οι στρατηγική συμφωνία με την Marks and Spencer φαίνεται ότι επιβραβεύουν την κορυφαία -βάσει κύκλου εργασιών- εταιρία λιανικού εμπορίου Ocado.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο καιρό, τα έσοδα της εταιρίας ανήλθαν σε 1,6 δισ. στερλίνες σημειώνοντας αύξηση 12,3% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, με τα έσοδα λιανικής να διαμορφώνονται σε 1,48 δισ. στερλίνες. Την ίδια ώρα, τα αντίστοιχα έσοδα από την πώληση υπηρεσιών της Ocado Solutions σε παλιούς και νέους ανήλθαν στα 123 εκατ. στερλίνες.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το 6% των πωλήσεων στον κλάδο των τροφίμων στη Μ. Βρετανία πραγματοποιείται μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ η ίδια κατέχει το 14% της αγοράς e-Food.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Marks and Spencer προχώρησε σε συμφωνία με την Ocado, η οποία προβλέπει εξαγορά του 50% των μετοχών της Ocado, έναντι του ποσού των 750 εκατ. στερλινών και αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Έτσι, δημιουργήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα food delivery deals στην βρετανική αγορά.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, η εταιρία θα συνδυάζει τις επώνυμες σειρές τροφίμων και ποτών της Marks and Spencer, τις σειρές ιδιωτικής ετικέτας της Ocado καθώς και προϊόντα τρίτων παραγωγών, προσφέροντας συνολικά 50.000 επιλογές.

Τα προϊόντα της Marks and Spencer αναμένεται να είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα ocado.com από τον Σεπτέμβριο του 2020, αντικαθιστώντας τα προϊόντα της Waitrose.

Οι εν λόγω κινήσεις έρχονται να πιστωθούν στην πολύ καλή πορεία που ακολουθεί η εταιρία επί της Προεδρίας του Lord Stuard Rose, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί στην Κύπρο, προκειμένου να μιλήσει για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στους ενδιαφερόμενους.

Το συνέδριο

Οι ταχύτατες αλλαγές στο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον δημιουργούν σημαντικές προκλήσεις για τον κλάδο του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων. Απαντώντας στην απαίτηση για ενημέρωση σχετικά με αλλαγές και τις πρωτοποριακές τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον του κλάδου, αλλά και για ανάλυση των σημαντικότερων θεμάτων που καθορίζουν την εξέλιξή του στην κυπριακή αγορά, ο Εκδοτικός Οίκος ΔΙΑΣ και η Boussias Communications, διοργανώνουν το συνέδριο «The Future of Selling Consumer Goods 2019».

Μάθετε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ.

Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του ECR Cyprus.

INTERNATIONAL KEYNOTE SPEAKER: LORD STUART ROSE, CHAIRMAN, OCADO

Κεντρικός εισηγητής του συνεδρίου είναι ο Lord Stuart Rose, Chairman, Ocado. Ο Lord Stuart Rose, πρόεδρος από το 2013 της μεγαλύτερης pure online επιχείρησης λιανεμπορίου ειδών σούπερ μάρκετ, με άνω των 40 ετών εμπειρία στο λιανεμπόριο και παρουσία ως CEO σε κολοσσούς του κλάδου, με την εισήγησή του και με διάλογο σε πάνελ με εκπροσώπους των πλέον δυναμικών επιχειρήσεων του οργανωμένου λιανεμπορίου και των προμηθευτών του, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες στο συνέδριο να μυηθούν στις στρατηγικές του μέλλοντος.

LORD STUART ROSE, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ: DISCUSSION ON THE FUTURE OF RETAIL

Ο Lord Stuart Rose, Chairman, OCADO συζητά με μια εμβληματική προσωπικότητα της κυπριακής αγοράς, τον κ. Ανδρέα Παπαέλληνα, Πρόεδρο Χ. Α. Παπαέλληνας Εμπορική Λτδ - Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, για τους στρατηγικούς πυλώνες της μελλοντικής ανάπτυξης του κλάδου.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ-ΠΑΝΕΛ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

Την ατζέντα του συνεδρίου συνδιαμορφώνουν ομιλητές με εξειδίκευση σε κομβικούς για την αγορά τομείς και ερευνητές που εμβαθύνουν στις νέες τάσεις:

•    Λευτέρης Κιοσές, Γενικός Διευθυντής, ΙΕΛΚΑ

•    Λέων Γαβαλάς, Managing Partner, bespot, Υπ. Διδάκτορας ELTRUN-ΟΠΑ

•    Άννα Κασιμάτη, co-founder & Managing Director isMOOD

•    Γιώργος Λοϊζίδης, μέλος ΔΣ ECR Cyprus

•    Σούλλα Λουκά, Καθηγήτρια, Ινστιτούτο για το Μέλλον, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

•    Μάριος Λουκαΐδης, CEO, CTC FMCG Logistics and Distribution

Παράλληλα, στελέχη τα οποία λαμβάνουν στρατηγικές αποφάσεις για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ και FMCG, αναπτύσσουν διάλογο σε πάνελ και ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με το πώς ο κλάδος οφείλει να απαντήσει στις σύγχρονες προκλήσεις.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Στέφανος Κομνηνός, Executive Partner, iMinder. Στο πάνελ συμμετέχουν (επιβεβαιωμένοι πανελίστες έως 22/3):

•    Λούκας Ζουρίδης, Γενικός Διευθυντής, Υπεραγορές MAΣ

•    Δημήτρης Σιανδρής, Εμπορικός Διευθυνής, ΚΕΟ plc, Πρόεδρος, ECR Cyprus

•    Μικέλλης Χρίστου, Chief Sales Officer, Diplomat Distributors Cyprus Ltd

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Στο συνέδριο, μέσω ομιλιών και διαλόγου σε πάνελ, θα έρθουν στο προσκήνιο και θα αναλυθούν ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις του κλάδου, όπως:

•    Εξελίξεις - τάσεις ανάπτυξης συνολικά της αγοράς τροφίμων και των καναλιών διανομής, η νέα εποχή των καταστημάτων λιανικής

•    Προκλήσεις και διαμόρφωση νέων στρατηγικών ανάπτυξης

•    Αγοραστικές και διατροφικές συνήθειες, προσαρμογή της προσφοράς προϊόντων και υπηρεσιών, νέες τάσεις

•    Πρωτοποριακές λύσεις στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας, online και offline, με αξιοποίηση νέων τεχνολογικών εφαρμογών.

•    Ψηφιοποίηση διαδικασιών, αναβάθμιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολουθούν CEOs, COOs, General Managers, Sales Directors, Sales Managers, Buyers, Key Account Managers, Marketing Managers, Trade Marketing Managers, Logistics Managers, και, γενικότερα, ανώτερα στελέχη από όλα τα τμήματα που παίζουν αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση και υλοποίηση της στρατηγικής των επιχειρήσεων του κλάδου της λιανικής τροφίμων και των προμηθευτών προϊόντων και υπηρεσιών, που απευθύνονται στο εν λόγω κανάλι διανομής.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Περιεχόμενο: Ξένια Μαντζιώρη, xman@boussias.com (link sends e-mail), (+30) 210 661 7777 (εσωτ. 164)

Χορηγίες: Μαρία Βαρελάκη, m.varelaki@diasmedia.com (link sends e-mail),  (+357) 22580819, Φιλόκυπρος Ρουσσουνίδης, philokypros@diasmedia.com (link sends e-mail), (+357) 22580319

Συμμετοχές: Νατάσα Λάβδα, (+357) 22 580 807, lavdan@diasmedia.com (link sends e-mail)

•    Χορηγός: Zorbas Catering

•    Χορηγός επικοινωνίας Economy Today

•    Conference Experience Sponsor – Conferience

•    Υποστηρικτής: Coneq

•    Διοργανωτές: Εκδοτικός οίκος ΔΙΑΣ και η Boussias Communications

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ