Με λαμπρότητα τα επίσημα εγκαίνια του Nicosia Rehabilitation Center

Αναγγελία για σπουδαία  συνεργασία με το γειτονικό Ισραήλ!

Τα εγκαίνια του Nicosia Rehabilitation Center τέλεσε, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Υγείας, κύριος Κωνσταντίνος Ιωάννου σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου και στην οποία παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες από τον ιατρικό, επιχειρηματικό και πολιτικό χώρο τόσο της Κύπρου όσο και του Ισραήλ.

Το NRC, ένα πραγματικό πρότυπο Κέντρο Αποκατάστασης και σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο, άρχισε τη λειτουργία του στο κέντρο της Λευκωσίας αλλάζοντας  τα δεδομένα στον τομέα της αποκατάστασης, αφού συνδυάζει τον πιο σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, εξαιρετικές εγκαταστάσεις - ώστε ο ασθενής να νιώσει από την πρώτη στιγμή, φιλόξενα-εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και ολιστική προσέγγιση. Που απλά , σημαίνει πως κάθε άνθρωπος, είναι ξεχωριστός και μοναδικός και πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι μόνο με βάση τις ανάγκες του ιατρικού  προβλήματος του, αλλά και με γνώμονα τη ψυχική του ηρεμία. Νευρολογικές, νευρομυϊκές, μυοσκελετικές παθήσεις , καρδιο-αναπνευστικά προβλήματα, μετατραυματικά προβλήματα, μετεγχειρητικές καταστάσεις,  όλα, αντιμετωπίζονται με θεραπείες που προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενή.

Στην όμορφη βραδιά των εγκαινίων,μεταξύ άλλων αναγγέλθηκε η στενή συνεργασία του NRC με το Sheba Medical Center, γνωστότερο ως Tel Hashomer που εδρεύει στο Τελ Αβίβ. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα κέντρα Αποκατάστασης στον κόσμο και χωρίς καμία αμφιβολία το μεγαλύτερο στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. 

Αυτή η στενή συνεργασία ασφαλώς και αποβαίνει όχι μόνο προς όφελος των ασθενών, αλλά και των ίδιων των επιστημών, αφού το Tel Hashomer ήδη συνεργάζεται για ερευνητικούς σκοπούς με το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, ενώ επίκειται και αντίστοιχη συνέργεια με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. 
    
Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε από τον κύριο Yuval Cohen, εκ των επενδυτών και διευθυντών του Nicosia Rehabilitation Center «το NRC βάζει την Κύπρο δυναμικά στον ιατρικό χάρτη της Μεσογείου προσφέροντας στους ενδιαφερόμενους μία επιλογή υψηλότατου επιστημονικού επιπέδου, με στόχο την Επανάκτηση Ικανοτήτων και την επαναφορά της Ποιότητας ζωής μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων  αποκατάστασης».
    
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Νίκος Αναστασιάδης (τον οποίο εκπροσώπησε ο Υπουργός Υγείας κος Κωνσταντίνος Ιωάννου)  σημείωσε: «Οργανωμένο στη βάση των προδιαγραφών των μεγαλύτερων κέντρων του Ισραήλ  και  υπηρετώντας το όραμα και τους στόχους που έθεσαν οι ιδρυτές του με την απόφαση της δημιουργίας του, το Nicosia Rehabilitation Center ανταποκρίνεται αποτελεσματικά και με αξιοπιστία στις ιδιαίτερες ανάγκες των ασθενών που το επιλέγουν».

www.nrc.com.cy
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ