Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Επίκεντρο Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ EIMF και WICZ+ Foundation

Η σύμπραξη των δύο οργανισμών αναμένεται να συμβάλει στη δημιουργία ενός πιο δίκαιου και ισόνομου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Στα γραφεία του European Institute of Management and Finance (EIMF) υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του EIMF και του WICZ+ Foundation. Το Μνημόνιο έχει στόχο τη δημιουργία πλαισίου συνεργασίας σε θέματα προώθησης και στήριξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με έμφαση στην έμφυλη ισότητα και τη διασφάλιση ενός πλουραλιστικού περιβάλλοντος στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Πρωταρχικός στόχος των δύο οργανισμών είναι η προβολή προτύπων ισότητας των φύλων και η προώθηση της ισόρροπης συμμετοχής τους. Μέσω του Μνημονίου επιδιώκεται η δημιουργία μιας ισότιμης, ισόνομης και συμπεριληπτικής εργασιακής κουλτούρας, η οποία δεν αποτελεί μόνο ηθική υποχρέωση, αλλά και επιχειρηματική αναγκαιότητα.

Συγκεκριμένα, το Μνημόνιο μεταξύ EIMF και WICZ+ Foundation   προνοεί:

  • Συνεργασία σε ερευνητικά έργα.
  • Οργάνωση και συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια, σεμινάρια και συνέδρια.
  • Ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειρογνωμοσύνης για την υποστήριξη της ανάπτυξης στρατηγικής και πολιτικών.
  • Ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω κοινών εκστρατειών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων προβολής.

Η σύμπραξη του EIMF και του WICZ+ Foundation αναμένεται να φέρει σημαντικά αποτελέσματα και να συμβάλει στη δημιουργία ενός πιο δίκαιου και ισότιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Οι δύο οργανισμοί δεσμεύονται να εργαστούν από κοινού για την προώθηση και στήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την υποστήριξη της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης σε όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής ζωής.

 

Σχετικά με το European Institute of Management and Finance (EIMF)

Το EIMF, ο κορυφαίος πάροχος ακαδημαϊκής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Κύπρο, προσφέρει πολλαπλές ευκαιρίες μάθησης (όπως Ακαδημαϊκά Πτυχία, Επαγγελματικούς Τίτλους και Σεμινάρια Επαγγελματικής Κατάρτισης). Το Ινστιτούτο είναι διαπιστευμένο και αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) της Κύπρου, αλλά και διεθνείς οργανισμούς.

Το EIMF καθιερώθηκε στην εκπαίδευση στους τομείς της Διακυβέρνησης, του Κινδύνου και της Συμμόρφωσης (GRC). Τα εξειδικευμένα προγράμματα του EIMF απευθύνονται στους κλάδους χρηματοοικονομικών, τραπεζικών, νομικών και επαγγελματικών υπηρεσιών, καλύπτοντας θέματα κανονισμών και νομοθεσιών, AML, διαχείρισης κινδύνων και νομικής και κανονιστικής συμμόρφωσης.

Η γκάμα των προγραμμάτων ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επαγγελματιών του σήμερα με ευέλικτες μεθόδους εκπαίδευσης: δια ζώσης, διαδικτυακά και με τη μέθοδο της αυτοδιδασκαλίας. Τα προγράμματα εκπαίδευσης,  τα οποία υποστηρίζονται από έμπειρους ειδικούς, συνδυάζουν τη θεωρητική γνώση με τις πρακτικές εφαρμογές. Σήμερα, το EIMF, έχοντας περισσότερους από 12.000 εκπαιδευόμενους ετησίως και παρουσία σε σημαντικά διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα (όπως η Λευκωσία, το Λονδίνο, το Δουβλίνο, το Ντουμπάι και οι Βρυξέλλες), είναι αποδεδειγμένα κορυφαίος πάροχος στην εξειδικευμένη εκπαίδευση συμμόρφωσης με τους κανονισμούς.

Σχετικά με το WICZ+ Foundation

Το WICZ+ Foundation είναι ένα μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα αφιερωμένο στην προώθηση και στήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της έμφυλης ισότητας, στην επίτευξη ισόρροπης συμμετοχής φύλου στις πολιτικές και δημόσιες διαδικασίες λήψης αποφάσεων, στην προώθηση της επίτευξης ενσωμάτωσης της διάστασης φύλου σε όλες τις πολιτικές και τα μέτρα, αλλά και στην καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων, του σεξισμού και της έμφυλης βίας. Εργάζεται, επίσης, ενάντια στην ομοφοβία, την τρανσφοβία, την ξενοφοβία και το ρατσισμό για τη διαφύλαξη του πλουραλιστικού περιβάλλοντος και την ενσωμάτωση αυτού στην ευρύτερη κοινωνία. Παρέχει εκπαίδευση και κατάρτιση, σε πολλαπλά επίπεδα, διαφόρων επαγγελματικών κλάδων συμπεριλαμβανομένου εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ανώτερων σχολών και παιδείας. Προάγει έρευνα σχετικά με την επίδραση της έμφυλης ιδεολογίας στην παραγωγή της γνώσης, στην κατασκευή των κυρίαρχων επιστημονικών παραδειγμάτων και στη δημιουργία μηχανισμών παραγωγής και αναπαραγωγής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ