Η EY φιλοξένησε το πρώτο εργαστήρι του Cyprus Seeds με τίτλο “Perfect Pitch for Fundraising”

Κύρια ομιλήτρια, η παγκοσμίου φήμης σύμβουλος και coach, Δρ. Linda Plano.

Η ΕΥ Κύπρου φιλοξένησε το εργαστήρι “Perfect Pitch for Fundraising” που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2019 στα γραφεία της στη Λευκωσία.

Πρόκειται για το πρώτο σε σειρά εργαστήρι που οργανώθηκε από το Cyprus Seeds, με την ενεργή στήριξη της ΕΥ Κύπρου και το οποίο προσφέρθηκε στις ερευνητικές ομάδες που είτε υπέβαλαν αίτηση, είτε εξέφρασαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα Cyprus Seeds 2019.

Το Cyprus Seeds είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στην Κύπρο τον Ιούλιο του 2018, με σκοπό να βοηθήσει στην εμπορική προώθηση της καινοτόμου ακαδημαϊκής έρευνας που πραγματοποιείται στα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά ιδρύματα της Κύπρου, παρέχοντας στήριξη, σε μορφή χρηματοδότησης, καθοδήγησης, κατάρτισης επιχειρηματικών δεξιοτήτων και δικτύωσης. Η ΕΥ Κύπρου είναι ένας από τους χορηγούς και συνεργάτες του προγράμματος, καθώς το πρόγραμμα αντανακλά έντονα τις αξίες της ΕΥ: τη στήριξη των νέων επιχειρηματιών, ώστε να φέρουν τη θετική αλλαγή στη συνεχώς μεταβαλλόμενη εποχή που ζούμε. 

Κύρια ομιλητής ήταν η Δρ. Linda Plano, παγκοσμίου φήμης σύμβουλος και επαγγελματίας coach, από την Βοστόνη των Η.Π.Α. H Δρ. Plano είναι η ιδρυτής της Plano & Simple, η οποία παρέχει πρακτικές καθοδήγησης σε επιχειρηματίες υψηλής τεχνολογίας για να τους βοηθήσει να αντλήσουν κεφάλαια από επενδυτές ή να προσελκύσουν πελάτες. Έχει συνεργαστεί με περίπου 1.000 επιχειρηματίες και νεοσύστατες εταιρείες ανά τον κόσμο, εκ των οποίων ορισμένοι έχουν συγκεντρώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, η Δρ. Plano τόνισε τη σημασία του pitching και έδωσε συμβουλές (coaching) στους παρευρισκόμενους για το πως μπορούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους με σκοπό να προσελκύσουν επενδυτές. Όπως τόνισε η Δρ. Plano, "το pitching είναι μια δεξιότητα που εκτελείται καθημερινά από όλους τους CEOs, είτε σε συναντήσεις ένας-προς-ένα είτε μπροστά από μεγαλύτερο ακροατήριο. Είναι μια δεξιότητα που εξυπηρετεί αυτούς που έχουν όραμα καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους.»
 
Η Μαρία Γεωργιάδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Cyprus Seeds, τόνισε ότι η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν άρχισε και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαΐου. Τα έργα θα επιλεγούν από επιτροπή αξιολόγησης που απαρτίζεται από ειδικούς διεθνούς εμβέλειας στους σχετικούς τομείς, με βάση τις γραπτές αιτήσεις και συνεντεύξεις μέσω διαδικτύου. 

Ο Σταύρος Παντζαρής, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Κύπρου, σχολίασε επίσης: "Η ΕΥ ως ένας ισχυρός παγκόσμιος οργανισμός, έχει τη δυνατότητα να επιφέρει θετικές αλλαγές μέσω των επαγγελματικών δυνατοτήτων της, των ανθρώπων της και των ενεργειών της. Στηρίζοντας το Cyprus Seeds έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε ένα πρόγραμμα που ενθαρρύνει την ακαδημαϊκή επιχειρηματικότητα. Το πρόγραμμα βοηθά τους ερευνητές να εξελίξουν τις ακαδημαϊκές τους έρευνες και ιδέες, σε πετυχημένες επιχειρήσεις, συμβάλλοντας έτσι στο όραμά μας: την οικοδόμηση ενός κόσμου που λειτουργεί καλύτερα».