Σχεδόν έτοιμος ο "πύργος" της Λευκωσίας (pics)

Tο 360 είναι ένα νέος τρόπος κατοίκησης κατάλληλο για τις ανάγκες της εποχής

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή του βρίσκεται το «360», το μεγαλύτερο οικιστικό κτήριο που έχει ανεγερθεί στην Κύπρο το οποίο πλέον αποτελεί ορόσημο για την Λευκωσία.

Μιλώντας στο πλαίσιο της παρουσίασης του κτηρίου την Τρίτη 21 Μαΐου, ο CEO της CYFIELD Γιώργος Χρυσοχού ανέφερε ότι μέρος του «360» είναι από σήμερα κατοικήσιμο, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα parking, οι κοινόχρηστοι χώροι όπως το lobby και οι ανελκυστήρες, ο χώρος της πισίνας, το spa με την sauna και το steam bath, το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και το residents club.

Έχει ήδη παραδοθεί το ένα από τα καταστήματα, υπολογίζεται ότι τον Αύγουστο θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις διαμερισμάτων και μέχρι τον Δεκέμβριο αυτού του χρόνου θα έχουμε ολοκληρώσει.

Οι εργασίες δεν σταματάνε ποτέ στο 360. Εξάλλου, η  Cyfield, η οποία είναι ο εργολάβος του έργου, φημίζεται για τις έγκαιρες παραδόσεις σε όλα της τα έργα.

Lifestyle

Το 360 είναι ένα νέος τρόπος κατοίκησης κατάλληλο για τις ανάγκες της εποχής. Προσφέρει κατοίκηση σε ένα σύγχρονο κτίριο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, στο κέντρο της πόλης, σε ένα κτίριο που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, και ψηλή ασφάλεια. Η θέα, η οποία επεκτείνεται σε όλα τα σημεία της Λευκωσίας, από τον Πενταδάκτυλο, στην πεδιάδα της Μεσαορίας, στα βουνά του Τροόδους, ακόμα και μέχρι την θάλασσα της Μόρφου είναι ένα μοναδικό πλεονέκτημα του 360.

«Μέσα απ’ αυτή την ιδιαίτερη οικιστική πρόταση, πρωτοπορούμε, χαράσσουμε νέους δρόμους στα οικιστικά δρώμενα του τόπου και κυρίως καθιερώνουμε ένα νέο τρόπο ζωής μέσα στην πρωτεύουσα. Οι πρόνοιες που έχουν ληφθεί για την αισθητική, τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια του κτιρίου είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτες και συνάδουν με τις αντίστοιχες που χρησιμοποιούνται σε όλα τα μοντέρνα ψηλά κτίρια διεθνώς», ανέφερε στην ομιλία του ο κος Χρυσοχού.

Ζωή στο κέντρο

Όπως τόνισε, για όλους αυτούς τους λόγους και τα πλεονεκτήματα του, το 360 είναι το πιο σημαντικό κτίριο και το στολίδι της Λευκωσίας. Είναι πλέον σημείο αναφοράς για την πρωτεύουσα, φαίνεται από τον αυτοκινητόδρομο και από όλα τα σημεία της πόλης. Αποτελεί δε την καλύτερη επιλογή για όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στο κέντρο της πόλης, σε μια ήσυχη αλλά παράλληλα κοσμοπολίτικη περιοχή.

«Το 360 έγινε η αφορμή να ξεκινήσει μια καλύτερη εποχή για την Μακαρίου που σταδιακά, βρίσκει την παλιά της αίγλη με καινούρια καταστήματα, εστιατόρια και κτίρια. Σε συνδυασμό με τα έργα αναβάθμισης του κέντρου, όπως για παράδειγμα, την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, την ολοκλήρωση της πλατεία ελευθέριας και την πλακόστρωση του τριγώνου Ευαγόρου, Μακαρίου και Στασικράτους, η επιστροφή στο κέντρο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όλους. Το κέντρο της Λευκωσίας μεταμορφώνεται σιγά σιγά σε ένα σύγχρονο κέντρο εφάμιλλο άλλων Ευρωπαϊκών πρωτεύουσων», είπε.

Εξάλλου, οι κάτοικοι του 360, εύκολα μπορούν  να κυκλοφορούν χωρίς την χρήση αυτοκίνητου, αφού όλα τα καφέ, μπαρ, καταστήματα, επιχειρήσεις, και κυβερνητικές υπηρεσίες είναι «στα πόδια τους».

Σχεδιασμός

Τα μοναδικά στοιχεία που συνθέτουν αυτό το έργο είναι:

Η υπέροχη θέα τρακόσιων εξήντα μοιρών που προσφέρει, όπου είναι και εμπνευσμένο το όνομα του κτιρίου, 360.

Με το κυλινδρικό σχήμα του κτιρίου, τα σύγχρονα υλικά, τον απαλό  χρωματισμό του, βασισμένο στο χρώμα των τειχών της Λευκωσίας, δημιουργούμε ένα εντυπωσιακό και ευγενικό κτίριο που πατάει γερά στο παρόν, διαθέτει την τεχνολογία του αύριο, και σέβεται το παρελθόν και την ιστορία της πόλης.

Το 360 είναι ύψους 135 μέτρων, με 34 ορόφους, 120 διαμερίσματα, 3 καταστήματα, 2 εστιατόρια, πισίνα, γυμναστήριο, σαλόνι για εκδηλώσεις και 3 υπόγεια με 320 χώρους στάθμευσης και αποθήκες.  Με έκταση 34,000 τετραγωνικών μέτρων είναι το μεγαλύτερο κτίριο της Κύπρου, και το ψηλότερο κτίριο αυτή τη στιγμή στο νησί.

Στον  10ο όροφο που βρισκόμαστε, τοποθετήσαμε την πισίνα, το ντεκ για ηλιοθεραπεία με νότιο προσανατολισμό, το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο με σάουνα, steam bath, σπα και το σαλόνι το οποίο οι ένοικοι και οι φιλοξενούμενοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν για τις συγκεντρώσεις τους.

«Στον σχεδιασμό των διαμερισμάτων έχουμε κάνει σημαντικές καινοτομίες. Βάζοντας τους ανελκυστήρες και τα κλιμακοστάσια στο κέντρο του κτιρίου, σχεδιάσαμε όλα τα διαμερίσματα περιμετρικά, έτσι ώστε οι αγοραστές να μπορούν να επιλέγουν τον προσανατολισμό που προτιμούν, το μέγεθος και τη διαμόρφωση του διαμερίσματος τους. Δεν υπάρχουν εσωτερικές κολώνες ή δοκοί που να εμποδίζουν τη διαρρύθμιση. Πουλούμε λοιπόν, διαμερίσματα, κατά παραγγελία και «με το μέτρο» όπου οι αρχιτέκτονες και διακοσμητές μας, χωρίς επιπρόσθετη χρέωση σχεδιάζουν τα διαμερίσματα σύμφωνα με τις ανάγκες και επιθυμίες του κάθε πελάτη», επισήμανε.

Το εστιατόριο και club, σαν κορώνα στην κορυφή του κτιρίου στον 33ο και 34ο όροφο, είναι ακόμα ένα από τα μοναδικά στοιχεία του 360, αφού θα είναι το ψηλότερο εστιατόριο στην Κύπρο – ένα εστιατόριο που όλοι οι κύπριοι αλλά και οι ξένοι θα θέλουν να επισκέπτονται. Θα αποτελέσει ένα από τους τουριστικούς προορισμούς της Λευκωσίας. 

«Η θέα από εκεί πάνω, θα είναι απλά ονειρική», ανέφερε.

Το εστιατόριο θα έχει το δικό του ξεχωριστό λόμπυ και ανελκυστήρες που σε λιγότερο από 1 λεπτό θα μεταφέρουν τους πελάτες από το ισόγειο στην κορυφή του κτιρίου για να απολαύσουν το φαγητό τους έχοντας όλη την Κύπρο στα πόδια τους.

Ο θυρωρός που έχει ήδη πάρει την θέση του στο πολυτελές lobby, στην είσοδο του κτιρίου, καλωσορίζει τους ενοίκους, και τους επισκέπτες επί 24ώρου βάσης και θα φροντίζει τις οποιεσδήποτε ανάγκες τους. Επίσης μια ολόκληρη ομάδα διαχείρισης που θα είναι εγκατεστημένη στο κτίριο θα φροντίζει την ασφάλεια, την καθαριότητα, την σωστή λειτουργία και την διοίκηση του κτιρίου. Η ομάδα αυτή θα δίνει υπηρεσίες στους ένοικους όπως συντήρηση, καθαριστήριο και παραλαβή πακέτων.

Τεχνικά

Ο εξοπλισμός των διαμερισμάτων είναι, όπως και το υπόλοιπο κτίριο, πολύ ψηλών προδιαγραφών με έμφαση στην τεχνολογία, την λειτουργικότητα και την άνεση. Όλα τα διαμερίσματα είναι εξοπλισμένα με ανεξάρτητη ενδοδαπέδια θέρμανση, κλιματισμό με σύστημα VRV μάρκας DAIKIN, σύστημα εισαγωγής καθαρού αέρα με heat exchanger, συστήματα ασφαλείας, υλικά πολυτελείας και smart system KNX  όπου όλες οι λειτουργίες μπορούν να ρυθμίζονται από το tablet ή το κινητό, του κάθε ιδιοκτήτη.

Το 360 είναι ιδιαίτερα φιλικό στο περιβάλλον, με πιστοποιητικό ενεργειακής κλάσης Α’ και ειδικές μονώσεις, τριπλά τζάμια, φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης, συστήματα διαλογής σκουπιδιών, και άλλα που μειώνουν το ενεργειακό αποτύπωμα του κτιρίου και φυσικά τον λογαριασμό των ενοίκων. Επιπρόσθετα, στην οροφή του κτιρίου θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά συστήματα που θα χρησιμοποιούνται για τις ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου.

Πυρασφάλεια

Από το σχεδιασμό είχαμε δώσει εξαιρετικά μεγάλη σημασία στην πυρασφάλεια του κτιρίου.

«Κατ’ αρχήν έχουμε υιοθετήσει και εφαρμόσει όλους τους κανόνες και οδηγίες της Πυροσβεστικής. Στο υπόγειο έχουμε εγκαταστήσει δεξαμενή νερού χωρητικότητας 200 κυβικών μέτρων, η οποία είναι συνδεδεμένη με σωλήνες πίεσης σε όλο το κτίριο, ούτως ώστε μόλις εκδηλωθεί καπνός ή φωτιά, αμέσως να ενεργοποιηθούν τα sprinklers που υπάρχουν παντού μέσα στο κτίριο», τόνισε.

Όλο το κτίριο είναι χωρισμένο σε πυροδιαμερίσματα για να αποτρέπεται η μετάδοση οποιαδήποτε πυρκαγιάς. Παντού υπάρχουν αισθητήρες καπνού και θερμότητας, sprinklers, λάστιχα συμπιεσμένου νερού, πυροσβεστήρες, ακόμα και μεγάφωνα για προειδοποίηση ή οδηγίες. Όλα τα συστήματα είναι συνδεδεμένα με την πυροσβεστική υπηρεσία και επίσης με γεννήτρια για να δουλεύουν απρόσκοπτα ακόμα και στην περίπτωση που διακοπεί η παροχή ρεύματος.

Ένας από τους ανελκυστήρες του κτιρίου είναι ειδικά θωρακισμένος και με επιπρόσθετο σύστημα χειροκίνησης ούτως ώστε όλοι οι όροφοι του κτιρίου να είναι γρήγορα προσβάσιμοι από την πυροσβεστική σε περίπτωση ανάγκης.

Έχουν τοποθετηθεί πυράντοχες θύρες στις εισόδους των διαμερισμάτων και όλων των κοινόχρηστων χώρων έχουν σχεδιαστεί  ειδικές οδεύσεις διαφυγής. Όλα τα δομικά υλικά του κτιρίου είναι άκαυστα ή πυράντοχα: το alucobond στην εξωτερική επένδυση, ο μονωτικός πετροβάμβακας μεταξύ των τοίχων, οι ειδικές γυψοσανίδες, οι μονώσεις των σωληνώσεων για να αποτρέπουν όχι μόνο την εξάπλωση φωτιάς αλλά και την μεταφορά καπνού από χώρο σε χώρο. Τα εξωτερικά γυαλιά, εκτός από την ηχομόνωση και ηλιοπροστασία δεν θρυμματίζονται συμβάλλοντας και αυτά στην ασφάλεια των ενοίκων. 

Τιμές

Σύμφωνα με τον κο Χρυσοχού, οι πωλήσεις του κτιρίου προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και αρκετοί Λευκωσιάτες έχουν ήδη αγοράσει την κατοικία τους στο 360. Οι τιμές είναι προσιτές και δεν απέχουν συγκριτικά από τις τιμές άλλων ακινήτων στην αγορά.

Σήμερα η τιμή σε ένα καλό καινούργιο διαμέρισμα στον 4ο όροφο στην Ακρόπολη είναι περίπου στις €2,500 το τ.μ. Αν προστεθούν σε αυτό η ανεξάρτητή ενδοδαπέδια θέρμανση, το σύστημα φρέσκου αέρα, το σύστημα κλιματισμού, ο υπόγειος χώρος στάθμευσης, οι ηλεκτρικές κουρτίνες, τα αναβαθμισμένα υλικά και το ΚΝΧ σύστημα λειτουργίας τότε η τιμή των €3,400 στον 4ο όροφο του 360 μπορεί να είναι και χαμηλότερη. Και αυτό πρίν να υπολογίσουμε την πισίνα, το γυμναστήριο, το σπά, το σαλόνι, τον θυρωρό, την ασφάλεια και τα άλλα πλεονεκτήματα του κτιρίου.

Οι τιμές των διαμερισμάτων ξεκινούν από €250,000 για διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου, €280,000 για διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων και €330,000 για διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων.  Στους ψηλότερους ορόφους, που όσο ανεβαίνουμε η θέα γίνεται και ομορφότερη, υπάρχει και η ανάλογη προσαρμογή στην τιμή.

Αυτό το κτίριο έχει σχεδιαστεί  ως μια αναβαθμισμένη οικιστική πρόταση εφάμιλλη κτιρίων που βρίσκονται στις μεγάλες πρωτεύουσες και απευθύνεται κυρίως σε Κύπριους, αλλά και σε ξένους οι οποίοι έχουν αρχίσει να στρέφονται πλέον, από τα παράλια προς την επενδυτική σταθερότητα της πρωτεύουσας.

Τα κοινόχρηστα έξοδα του κτιρίου που θα περιλαμβάνουν τη χρήση της πισίνας, του γυμναστηρίου και των άλλων υπηρεσιών του κτιρίου, δεν θα υπερβαίνουν το €1 το τετραγωνικό μέτρο τον μήνα. Για να μπορούν να είναι βιώσιμες όλες οι υπηρεσίες, σημαντική προϋπόθεση είναι το μέγεθος του κτιρίου. Εδώ με τα 120 διαμερίσματα υπερκαλύπτουμε το κόστος με πολύ χαμηλά κοινόχρηστα.

Επενδύσεις

Πέραν από την καλύτερη επιλογή ιδιοκατοίκησης, το 360 αποτελεί την καλύτερη επένδυση σήμερα στην Κύπρο για όλη τη σειρά των λόγων που κάνουν μια επένδυση σε ακίνητα ελκυστική και επιτυχημένη: 

•             είναι μοναδικό στο είδος του

•             βρίσκεται στο καλύτερο σημείο, στην καρδιά της πρωτεύουσας

•             είναι risk-free: έχει καθαρό τίτλο ιδιοκτησίας, οι οποίοι μπορούν να στηριχτούν με τραπεζικές εγγυήσεις.

•             θα έχει ψηλές αποδόσεις αφού η ζήτηση για τέτοιου είδους κατοίκηση, είναι μεγάλη, ήδη έχουμε υπογράψει και  συμβόλαια ενοικίασης.

•             οι τιμές είναι προσιτές, και σημαντικά καλύτερες από κτίρια παρόμοια που βρίσκονται κοντά στα παράλια

•             έχει exit policy: ανά πάσα στιγμή η μεταπώληση διαμερισμάτων σε αυτό το κτίριο θα είναι εύκολη και άμεση.

•             έχει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τεχνολογία και παρεμφερείς υπηρεσίες που προσφέρει στους ενοίκους του.

•             η απέραντη θέα του.

«Με το 360 προσφέρουμε στους αγοραστές, μια διαχρονικά ελκυστική και βιώσιμη επενδυτική πρόταση, που έχει ήδη αρχίσει να τεκμηριώνεται, αφού κύπριοι και ξένοι έχουν ήδη αγοράσει περισσότερο από το 50% του κτιρίου. Όλα αυτά προφανώς δεν θα ήτανε εφικτά χωρίς την ομάδα σχεδιασμού και εκτέλεσης. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μελετητές του έργου, Άντρο Αχιλλέως και Ηλιόφωτου και Ζηνιέρη, τους συνεργάτες μας στην εκτέλεση YTM Stavrides και Air Control, αλλα και την ομάδα της Cyfield, που αποτελείται από τον Director του έργου Χρίστο Χρίστου, τον Project Manager Γιώργο Αμβροσίου και την αρχιτέκτονα Αννα Μαρία Χατζησυμεού», είπε ο κος Χρυσοχός και πρόσθεσε ότι «οι ομάδες της 101 Development και της Cyfield  αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια γι’ αυτό το έργο, αφού για ακόμα μια φορά θέτουμε τον πήχη πολύ πιο ψηλά. Τόσο ψηλά, που βλέπουμε και μας βλέπει όλη η Λευκωσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ