Τα πάντα για το Influencer Marketing

Εκπαιδευτικό event του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Κύπρου.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το συνέδριο που διοργάνωσε για διαφημιζόμενους, διαφημιστικές εταιρείες και ΜΜΕ την Τρίτη 14 Μαίου ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Κύπρου, με θέμα το Influencer Marketing. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων Πασχάλη Πασχαλίδη του κτηρίου Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζα και σε αυτό συμμετείχαν πάνω από 130 άτομα.

Διακεκριμένοι ομιλητές από Ελλάδα και Ευρώπη μετέφεραν στο κυπριακό κοινό τη γνώση και τις εμπειρίες τους, τονίζοντας τη μεγάλη δυναμική που έχει το Influencer Marketing σε διεθνές επίπεδο. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε τον Ιούνιο του 2018 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων, όλες οι εταιρείες που έλαβαν μέρος συνεργάζονται με influencers για την online προώθηση των προϊόντων τους, 46% εκ των οποίων πολύ συχνά. Επίσης, 64% των ερωτώμενων θεωρούν ότι η συνεργασία με influencers θα είναι πιο σημαντική στο μέλλον και 65% επεσήμαναν ότι το influencer budget θα αυξηθεί τους επόμενους 12 μήνες (από 10 έως 100%). 

Η Μελίνα Σκορδέλλη, Πρόεδρος του ΣΔΚ, καλωσόρισε το κοινό, και επεσήμανε ότι ο ΣΔΚ εστιάζει ιδιαίτερα στην εκπαίδευση των μελών του και -για πρώτη φορά σε event που διοργανώνει-, έχει προσκαλέσει ευρύτερα τη διαφημιστική αγορά για να ενημερωθεί για ένα θέμα που αφορά όλους. Η Μ. Σκορδέλλη επεσήμανε ότι ο ΣΔΚ είναι χαρούμενος γιατί πέντε ομιλητές θα δώσουν σφαιρική άποψη για το Influencer Marketing. 

Πρώτη ομιλήτρια ήταν η Hayley Irwin, Founding Director του βρετανικού UOR Consultancy, η οποία τόνισε ότι σε μια σωστή εκστρατεία Influencer Marketing, η επιλογή των influencers πρέπει να καθοδηγείται από τον ίδιο τον πελάτη, τους εταιρικούς στόχους και τη στρατηγική που ακολουθεί ένας οργανισμός. Στη συνέχεια ανέλυσε διεξοδικά το briefing document που χρησιμοποιούν στην εταιρεία της για πληρέστερη ενημέρωση των influencers.

Η Μαρία Δημοπούλου, Business Unit Director PR & Influence της Ogilvy στην Ελλάδα, προσδιόρισε αρχικά τι σημαίνει Influencer Marketing και έκανε αναφορά στην εξέλιξή του στην ελληνική αγορά, τονίζοντας πως 74% των καταναλωτών καταφεύγει στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα πριν πάρει απόφαση για αγορά. Στη συνέχεια κατέγραψε τα 5 σημαντικότερα βήματα για μια επιχείρηση που ξεκινά ένα influencer's campaign, αναφέρθηκε στα 5 συχνότερα λάθη και τόνισε ότι η αυθεντικότητα του influencer με προσωπικές ιστορίες δημιουργεί engaging περιεχόμενο για τους χρήστες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ