Στη Melco το 19,99% της Crown Resorts Limited 

Η απόκτηση των μετοχών θα γίνει μέσω θυγατρικής εταιρείας της Melco, έναντι 13.000 δολαρίων Αυστραλίας ανά μετοχή.

Η εταιρεία Melco Resorts & Entertainment Limited (Melco) κατέληξε σε συμφωνία με τη CHP Crown Holdings Pty Limited για την απόκτηση 135,35 εκατομμυρίων μετοχών στην Crown Resorts Limited.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η απόκτηση των μετοχών θα γίνει μέσω θυγατρικής εταιρείας της Melco, έναντι 13.000 δολαρίων Αυστραλίας ανά μετοχή. Οι μετοχές αυτές αντιπροσωπεύουν ποσοστό συμμετοχής 19,99% στην Crown Resorts Limited. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί σε δύο ισόποσες δόσεις, η πρώτη στις 6 Ιουνίου 2019 και η δεύτερη έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Αν και η συναλλαγή δεν απαιτεί κανονιστική έγκριση, η Melco, ο Πρόεδρος και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου κ. Lawrence Ho, όπως και επιλεγμένα στελέχη της εταιρείας, θα υποβάλουν άμεσα αιτήσεις στις ρυθμιστικές αρχές τυχερών παιχνιδιών στη Βικτώρια, στη Δυτική Αυστραλία, στη Νέα Νότια Ουαλία και σε οποιαδήποτε άλλη σχετική Αρχή. Αφότου αποκτήσει τις απαιτούμενες ρυθμιστικές εγκρίσεις, η Melco σκοπεύει να επιδιώξει την εκπροσώπησή της στο διοικητικό συμβούλιο της Crown Resorts Limited. Επιπλέον, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις, η Melco προτίθεται να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής της στην Crown Resorts Limited.

Σε δηλώσεις του ο κ. Lawrence Ho, χαιρέτισε την επίτευξη συμφωνίας με τη CHP Crown Holdings Pty Limited και τόνισε τη σημασία της εν λόγω επένδυσης της Melco, αναφέροντας ότι «πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία εξαγοράς ενός στρατηγικής σημασίας ποσοστού μετοχών στην Crown Resorts Limited, η οποία θεωρείται κορυφαία σε όλη την Αυστραλία στον τομέα των πολυθεματικών θέρετρων, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες ψυχαγωγίας. Τα θέρετρα Crown στο Περθ και τη Μελβούρνη αποτελούν παγκοσμίου κλάσης προορισμούς ψυχαγωγίας και πιστεύω πως το Crown Sydney θα αποτελέσει ένα αρχιτεκτονικό πρότυπο  για την πόλη, τη χώρα και ολόκληρο τον κόσμο, όπως συνέβη στην περίπτωση του “Morpheus” της Melco». 

O κ. Ho επισήμανε παράλληλα πως, Melco και Crown μοιράζονται ένα παρόμοιο DNA σε σχέση με τον τρόπο που διαχειρίζονται τις επιχειρήσεις τους. «Η Crown, όπως και η Melco, είναι κορυφαία στη δημιουργία νέων και συναρπαστικών εμπειριών πολυτέλειας και ψυχαγωγίας για τους πελάτες της, ενώ και οι δύο εταιρείες κατέχουν ηγετική θέση στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούνται, τόσο μέσω δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όσο και μέσω της προώθησης του τουρισμού και ενδυνάμωσης της τοπικής οικονομίας».

«Επιπρόσθετα, γνωρίζω προσωπικά τη διοίκηση της Crown Resorts Limited και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί τους με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση τόσο της απόδοσης και της ανάπτυξης της Crown στην Αυστραλία, όσο και της ελκυστικότητας των εγκαταστάσεών της για τους διεθνείς πελάτες» κατέληξε.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ