ΕΤΥΚ: Επιτυχής η 24ωρη απεργία στην Ελληνική Τράπεζα

Εγκύκλιο εξέδωσε η ΕΤΥΚ, με αφορμή τη σημερινή απεργία στην Ελληνική Τράπεζα.

Η Ελληνική Τράπεζα αρνείται το δικαίωμα προσαύξησής στους συναδέλφους του πρώην Συνεργατισμού λέγει η ΕΤΥΚ. 

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΕΤΥΚ: 

"Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με πολύ ικανοποιητική συμμετοχή των συναδέλφων στην 24ωρη στάση εργασίας στην Ελληνική Τράπεζα. Παρ’ όλες τις εκβιαστικές συμπεριφορές της Διοίκησης της Τράπεζας, οι ίδιοι οι συνάδελφοι έδωσαν ηχηρό μήνυμα προς τις απαράδεκτες/ετσιθελικές συμπεριφορές – αποφάσεις της Διοίκησης.

Παρ’ όλα αυτά υπήρξε μια τρομακτική εκμετάλλευση των εποχικών υπαλλήλων που σε μεγάλο βαθμό εκβιάστηκαν να παρουσιαστούν στην εργασία τους με την απειλή ότι θα επηρεάσει τη μονιμοποίηση τους.

Η ΕΤΥΚ θέλοντας να βοηθήσει την ομαλή ενσωμάτωση Ελληνικής Τράπεζας – ΣΚΤ επέτρεψε την πρόσληψη των εποχικών υπαλλήλων και αντί η Διοίκηση της Τράπεζας να εκτιμήσει την κατανόηση αυτή, στο τέλος τους εκμεταλλεύτηκε κατά προκλητικό τρόπο θέτοντας τους εκβιαστικά το δίλημμά της μονιμοποίησης.

Η ΕΤΥΚ νοιώθει απόλυτα ικανοποιημένη και συγχαίρει τους συναδέλφους που παρά τα προσκόμματα και τις απειλές της Διοίκησης όρθωσαν το ανάστημα τους προασπίζοντας την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα τους.

Επ’ ευκαιρία ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι χθες έγινε πολύωρη προσπάθεια από την Υπουργό Εργασίας κα Ζέτα Αιμιλιανίδου για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα αλλά δυστυχώς το θέμα σκόνταψε στην πρωτοφανή θέση της Τράπεζας που για ΠΡΩΤΗ φορά το δηλώνει ότι «με βάσει τη συμφωνία μεταφοράς τους οι συνάδελφοι που προήλθαν από το Συνεργατισμό ΔΕΝ δικαιούνται ετήσια προσαύξηση και ότι τους δόθηκε τώρα είναι κατ’ εξαίρεση και όχι δεσμευτικό για το μέλλον …!».

Φυσικά η Οργάνωσή μας διαφωνεί με τη θέση αυτή που ουσιαστικά αποκαλύπτει τη μακροχρόνια πολιτική της Τράπεζας.

Κλείνοντας δηλώνουμε ότι ο αγώνας θα συνεχισθεί μέχρι τη δικαίωση και ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι να είναι μια οικογένεια (πρώην Ελληνική – πρώην Συνεργατική – Έκτακτοι)"
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ