Βαρύς χειμώνας για τον Τουρισμό στην Κύπρο

Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα.

Του Μαρίνου Παυλικά

Σε άδειες πολιτείες έχουν μετατραπεί εν μέσω χειμερινής περιόδου Αγία Νάπα και Πρωταράς, ενώ σαφώς μειωμένη είναι η τουριστική κίνηση και στην Πάφο.

Το τέλος της τουριστικής περιόδου έφερε στην επιφάνεια άλλο ένα πρόβλημα, το οποίο οι παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας επαναφέρουν κάθε χειμώνα, και το γεγονός ότι οι ξένοι επισκέπτες εγκαταλείπουν τη χώρα μας στα μέσα, σχεδόν, του φθινοπώρου, ενώ τουριστικές περιοχές οι οποίες φιλοξενούν δεκάδες χιλιάδες τουριστών ημερησίως, μετατρέπονται ξαφνικά σε "πόλη φάντασμα", εν αναμονή της επόμενης καλοκαιρινής ή ανοιξιάτικης περιόδου.

Πρόκειται, σαφώς, για ένα χρόνιο πρόβλημα, αφού από δημιουργίας της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας, οι αρμόδιοι ζητούν επιτακτικά αλλαγή της φιλοσοφίας και δημιουργία υποδομών ώστε να προσελκύεται ολόχρονος τουρισμός.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα η Στατιστική Υπηρεσία, τα έσοδα από τον τουρισμό κατά το εννιάμηνο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος του 2019 διαμορφώθηκαν στα €2.23 εκ. σε σύγκριση με €2.26 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Η κατά κεφαλήν δαπάνη τουριστών για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2019 ανήλθε σε €685,15 σε σύγκριση με €700,21 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου χρόνου, σημειώνοντας μείωση 2,2%.

Διαβάστε περισσότερα στην "Σημερινή της Κυριακής".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ