Οι Γερμανοί βλέπουν περιορισμούς για ακόμα 8 μήνες

Οι γερμανικές εταιρείες αναμένουν ότι θα υπάρχουν περιορισμοί στην δημόσια ζωή για περαιτέρω 8,5 μήνες εξαιτίας του κορωνοϊού.

Οι γερμανικές εταιρείες αναμένουν ότι θα υπάρχουν περιορισμοί στην δημόσια ζωή για περαιτέρω 8,5 μήνες εξαιτίας του κορωνοϊού, δείχνει έρευνα του οικονομικού ινστιτούτου IFO, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα την ώρα που η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αγωνίζεται να ανακάμψει από την προκληθείσα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ιδιαίτερη απαισιοδοξία επικρατεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αναψυχής, οι οποίες έχουν πληγεί σκληρά από την κρίση που οφείλεται στον κορωνοϊό.

Αυτές αναμένουν ότι οι περιορισμοί στη δημόσια ζωή θα διαρκέσουν άλλους 13 μήνες, ενώ περισσότερο αισιόδοξος παρουσιάζεται ο κλάδος υπηρεσιών εστίασης, ο οποίος προβλέπει ότι οι περιορισμοί θα τερματιστούν σε 6,4 μήνες.

Όλοι οι τομείς των υπηρεσιών, του εμπορίου και των κατασκευών αναμένουν ότι η δημόσια ζωή στη Γερμανία θα είναι περιορισμένη για περισσότερο από οκτώ μήνες, ενώ η μεταποιητική βιομηχανία θεωρεί ότι θα κρατήσουν οι περιορισμοί για λιγότερο από οκτώ μήνες.

Η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με την αναζωπύρωση του ιού τις τελευταίες εβδομάδες με αύξηση των περιστατικών του κορωνοϊού μετά από πολλές βδομάδες σταθεροποίησης. Ο αριθμός των νέων περιπτώσεων αυξήθηκε περισσότερο από 1.000 την ημέρα για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα το προηγούμενο Σάββατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ