Το who is who του προσωρινού CEO της Ελληνικής Τράπεζας

Το Who is Who του Εκτελών Χρέη CEO της Ελληνικής Τράπεζας.

Μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας για αποχή από τα καθήκοντα του Oliver Gatzke, χρέη Ανώτατου Εκτελετικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο Πέτρος Αρσαλίδης.

Σημειώνουμε ότι η Ελληνική Τράπεζα έχει ξεκινήσει εσωτερικό έλεγχο για το τι ακριβώς συνέβηκε μετά από καταγγελίες κατά του κ. Gatzke και αναμένονται τα συμπεράσματα εντός των επόμενων μερών.

Ποιος είναι λοιπόν ο Πέτρος Αρσαλίδης;

Ο κ. Αρσαλίδης γεννήθηκε το 1968. Αποφοίτησε από το Λύκειο Ακροπόλεως στη Λευκωσία και σπούδασε Οικονομικά και Λογιστική στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (B.Sc.).

Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο στη Λογιστική (M.Sc.), με ειδίκευση στις Υπηρεσίες Ελέγχου καθώς και στις Επιχειρηματικές Υπηρεσίες. Είναι επίσης κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου Certified Public Accountant (C.P.A.), μέλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών και του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

Εργάστηκε ως Ανώτερος Διευθυντής Ελέγχου στην Ελεγκτική Εταιρεία Ernst & Young στο Ντάλας, Τέξας, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για 5 χρόνια, με ειδίκευση στον Έλεγχο και Παροχή Συμβουλευτικών  Υπηρεσιών σε Εταιρείες κυρίως στον τομέα των αερομεταφορών, της τεχνολογίας και των κατασκευών. Στη συνέχεια, εργάστηκε στην Ελεγκτική Εταιρεία Arthur Andersen στην Κύπρο ως Διευθυντής, ειδικευμένος σε Υπηρεσίες Ελέγχου και Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε Εταιρείες Offshore.

Από το 1997 εργάζεται στην Ελληνική Τράπεζα, αρχικά ως Ανώτερος Λειτουργός Οικονομικής Διαχείρισης και από το 2000 ως Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής των θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου Παγκυπριακής και Λήδρας Ασφαλιστικής.

Εκλέχθηκε ως Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκυπριακής Ασφαλιστικής Λτδ στις 22 Μαΐου 2006. Το 2008, ανέλαβε αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Παγκυπριακής Ασφαλιστικής Λτδ, θέση που κατείχε μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου 2015, όταν ορίστηκε Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου / Γενικός Διευθυντής Γραφείου Προέδρου ΔΣ & Γραμματείας ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσιας Εταιρείας Λτδ.

Επίσης, είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκυπριακής Ασφαλιστικής Λτδ και της Ελληνικής Ασφαλιστικής Πρακτόρευσης Λτδ. Διετέλεσε μέλος σε διάφορες Επιτροπές του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου καθώς και του Κυπριακού Οργανισμού Ασφάλισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ