Η UBS αναμένει κέρδος $35 δισ. από την εξαγορά της Credit Suisse

Ενίσχυση, ύψους σχεδόν 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από την εξαγορά της Credit Suisse, αναμένει να λάβει η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, UBS, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Υπό την πίεση των ελβετικών αρχών που ανησυχούσαν από πιθανή κατάρρευση της Credit Suisse, η UBS συμφώνησε να εξαγοράσει την προβληματική τράπεζα έναντι 3,25 δισ. δολαρίων στο πλαίσιο μιας βιαστικά διευθετημένης συμφωνίας τον περασμένο Μάρτιο.

Η UBS αναφέρει στα έγγραφα που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ότι η εξαγορά θα οδηγήσει σε "αρνητική υπεραξία" - όρος που σημαίνει ότι η τιμή που καταβάλλεται για την αγορά μιας εταιρείας είναι σημαντικά χαμηλότερη από την εύλογη αγοραία αξία και αποτελεί παράγοντα που επιφέρει κέρδος στον αγοραστή.

«Λόγω των συνθηκών της συναλλαγής, η τιμή αγοράς θα είναι χαμηλότερη από τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία που αναγνωρίστηκαν, με αποτέλεσμα να καταγράφεται αρνητική υπεραξία στα έγγραφα εσόδων κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης» της εξαγοράς, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν αργά τη Δευτέρα.

Η UBS ανέφερε στα στοιχεία το ποσό των 34,8 δισ. δολαρίων, κέρδος που θα σημειωθεί στα βιβλία του δεύτερου τριμήνου της τράπεζας κολοσσού και το οποίο θα προκύψει μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Ο τραπεζικός κολοσσός αναφέρει επίσης ότι τα στοιχεία θα μπορούσαν να αλλάξουν.

Η UBS εκτιμά επίσης ότι οι νομικές υποχρεώσεις μπορεί να κοστίσουν μέχρι και 4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλο έλλειμμα από μικρότερα έσοδα από την ενέργεια για τη Ρωσία

ΚΥΠΕ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ