Με δικά μας αποθέματα ΦΑ, ρεύμα στο Ισραήλ

Πιο οικονομική λύση παρά να μεταφέρουμε κοιτάσματα από το Ισραήλ ανέφερε ο Χαράλαμπος Έλληνας

Τα δικά μας κοιτάσματα είναι αυτά που πρέπει να εκμεταλλευτούμε ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε φθηνό φυσικό αέριο και να προμηθεύσουμε το Ισραήλ με ηλεκτρισμό, σημειώνει ο Χαράλαμπος Έλληνας.

Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο ειδικός σε θέματα υδρογονανθράκων σημείωσε ότι θα κοστίζει περισσότερο να φέρνουμε κοιτάσματα φυσικού αερίου από το Ισραήλ, παρά να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας. Για να καταστεί βιώσιμη μια τέτοια προσπάθεια, της προμήθειας δηλαδή ηλεκτρισμού στο Ισραήλ, θα πρέπει να υπάρχει πρόσβαση σε φθηνό φυσικό αέριο. Και η εκμετάλλευση των δικών μας αποθεμάτων θα κοστίσει λιγότερο από τη μεταφορά κοιτασμάτων από το Ισραήλ, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Έλληνας.

Συναφώς, σε σχέση με τα δικά μας αποθέματα, ο κ. Έλληνας σημείωσε ότι το πιθανότερο σενάριο όσον αφορά στο αέριο από το Αφροδίτη, είναι αυτό να μεταφερθεί στην Αίγυπτο προς εκμετάλλευση.

Πάντως, ο κ. Έλληνας τόνισε ότι εκεί που θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη έμφαση είναι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην αποθήκευση ενέργειας με τη χρήση μπαταριών. Εκεί είναι το μέλλον ανέφερε και θα πρέπει να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο τερματισμού της επιδότησης σε καύσιμα και ηλεκτρισμό, ο κ. Έλληνας ανέφερε ότι είναι μια σύσταση της ΕΕ να τερματιστούν οι επιδοτήσεις, κάτι που σημαίνει ότι αναμένεται αύξηση στο κόστος του ηλεκτρισμού. Αυτός, πρόσθεσε, είναι ένας ακόμα λόγος για να επενδύσουμε στις ΑΠΕ και να εξασφαλίσουμε φθηνότερο ρεύμα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο υψηλό 8,5% παρέμεινε ο πληθωρισμός στα τρόφιμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ