Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για τις τιμές στα ράφια και στο ταμείο

Δεν φαίνεται να υπάρχει δόλος αφού μέρος των αποκλίσεων που εντοπίστηκαν είναι υπέρ του καταναλωτή

Εντατικοποιούνται τους επόμενους μήνες οι έλεγχοι της υπηρεσίας προστασίας του ανταγωνισμού στην αγορά ώστε να διαφανεί κατά πόσο τηρούνται οι νομοθεσίες και οι σωστές πρακτικές.

Μιλώντας στο Τρίτο με αφορμή τον έλεγχο που διεξήγαγε η υπηρεσία όσον αφορά στις τιμές που αναγράφονται στα ράφια και σε εκείνες στο ταμείο, ο Γιώργος Μαυρογιάννης σημείωσε ότι τα ποσοστά με τις αποκλίσεις που εντοπίστηκαν στις τιμές είναι σχεδόν τα ίδια με προηγούμενους ελέγχους που διεξήγαγε η υπηρεσία. Οι έλεγχοι αυτοί, ανέφερε γίνονται τόσο για να δοθεί το μήνυμα στις επιχειρήσεις ότι πρέπει να είναι προσεκτικές όσον αφορά στην τιμολόγηση των προϊόντων, αλλά και για να ευαισθητοποιηθούν οι καταναλωτές να είναι προσεκτικοί με τις αγορές τους.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρογιάννη, το γεγονός ότι αυτές οι αποκλίσεις που εντοπίστηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις είναι υπέρ του καταναλωτή και σε άλλες υπέρ του καταστήματος ή της υπεραγοράς, δείχνει ότι δεν υπάρχει δόλος, αλλά κάποια παράλειψη ή λάθος κατά την αλλαγή των τιμών. Ωστόσο, γίνεται προειδοποίηση εκεί και όπου εντοπιστεί η παρέκκλιση ώστε να διορθωθεί. Σε περίπτωση που σε κάποιο υποστατικό διαπιστωθεί μεγάλη απόκλιση στην τιμή ή σε εύρος προϊόντων τότε γίνεται σύσταση και εφόσον δεν διορθωθεί, μπορεί να επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο.

Ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι οι έλεγχοι διεξήχθησαν κυρίως σε υπεραγορές, αλλά και σε άλλα καταστήματα όπως ένδυσης υπόδησης, ηλεκτρονικών ειδών και άλλα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άλλες οι τιμές στο ράφι και άλλες στο ταμείο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ