Το Twitter, που μετονομάστηκε σε X, επανέφερε τον λογαριασμό του Kanye West

Περίπου οχτώ μήνες μετά που είχε ανασταλεί η λειτουργία του

Το X, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ήταν γνωστή ως Twitter, έχει επαναφέρει τον λογαριασμό του ράπερ και σχεδιαστή Kanye West, περίπου οχτώ μήνες μετά που είχε ανασταλεί η λειτουργία του, ανέφερε το Σάββατο η Wall Street Journal.

Το περασμένο φθινόπωρο, ο West είχε προχωρήσει σε μία ανάρτηση στην οποία φαίνεται να εμφανιζόταν μία σβάστικα μπλεγμένη με το Αστέρι του Δαβίδ και ο μεγιστάνας Ίλον Μασκ ανέστειλε τη λειτουργία του λογαριασμού του καλλιτέχνη από την πλατφόρμα, την οποία είχε αγοράσει λίγες βδομάδες νωρίτερα.

Τότε ο Μασκ είχε αποκαλέσει την ανάρτηση του Γουέστ ως "προτροπή σε βία".

Το Γραφείο Τύπου του Χ δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ερώτηση σχετικά με τον λογαριασμό του Γουέστ. Μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Γουέστ δεν είχε αναρτήσει κάτι καινούριο.

Ο Γουέστ διαβεβαίωσε την πλατφόρμα ότι δεν θα χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό του για να μοιράζεται αντισημητικό περιεχόμενο ή να χρησιμοποιεί επιβλαβή γλώσσα, μετέδωσε η Journal.

Τα αντισημητικά σχόλια του Γουέστ πέρσι του στοίχισαν μεγάλες απώλειες σε επιχειρηματικές συμφωνίες. Η Adidas έκοψε τους δεσμούς της μαζί του μετά από σχεδόν μια δεκαετή συνεργασία.

Τον Μάιο, η γερμανική εταιρεία είπε ότι το τέλος της πολύ επιτυχημένης συνεργασίας της με τον Γουέστ χτύπησε τις πωλήσεις της κατά περίπου €400 εκ. στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Οι εταιρείες Gap και Balenciaga διέκοψαν επίσης τις σχέσεις τους με τον ράπερ και σχεδιαστή.

Στο μεταξύ, από τότε που ο Μασκ αγόρασε το Twitter τον Οκτώβριο έχει απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους και έκοψε τον έλεγχο περιεχόμενου. Τον Δεκέμβριο, επανέφερε τον λογαριασμό του τέως Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ παρόλο που ο Τραμπ ακόμα να επιστρέψει στη πλατφόρμα.

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αιγύπτιοι: Στέλνουμε αέριο στην Ευρώπη και είμαστε στο σκοτάδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ