Κατεχόμενα: Χαρίζουν €60 εκατ. στους κατασκευαστές του νέου «αεροδρομίου» Τύμπου

Αντιδράσεις είχαν προκληθεί και στο παρλεθόν, αφού και πάλι θα δινόταν "αμνηστία" στην εταιρεία με οδηγίες Ερντογάν - Ο ιδιοκτήτης της T&T, Εμρουλάχ Τουρανλί, πρόσκειται στο ΑΚΡ

"Φορολογική αμνηστία" ύψους €60 εκατ. ευρώ αποφάσισε να χορηγήσει η λεγόμενη "κυβέρνηση" στην εταιρεία T&T που ανέλαβε την κατασκευή και λειτουργία του νέου παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της διαδικτυακής Bugün Kıbrıs, την αποκάλυψη έκανε με γραπτή του δήλωση, ο «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), Σαλαχί Σαχινέ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ τύπος αναφέρει πως ο Σαχινέρ δήλωσε παράλληλα, ότι «την ώρα που οι πολίτες, οι έμποροι και οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, οι παραγωγοί βουλιάζουν καθώς παράγουν, οι φοιτητές σπουδάζουν σε σκηνές και το δικαίωμα των ασθενών στη ζωή αφαιρείται λόγω της έλλειψης φαρμάκων, η μόνη ενέργεια της κυβέρνησης είναι να βάλει αυτά που έκλεψε από το λαό στα ταμεία της εταιρείας του Εμρουλλάχ Τουρανλί».

Υποστηρίζοντας ότι οι διοικητικές και τεχνικές προδιαγραφές του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης του παράνομου αεροδρομίου στην Τύμπου το 2012 πρέπει να αποτελούν τη «νομική βάση» για τις πρόσθετες συμβάσεις που θα υπογραφούν αργότερα, ο Σαχινέρ δήλωσε ότι η «κυβέρνηση» θα αγνοήσει αυτές τις "νομικές υποχρεώσεις" και θα βάλει 60 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της εταιρείας T&T.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο είχε και πάλι προκαλέσει αντιδράσεις στα κατεχόμενα η είδηση ότι η «κυβέρνηση» επεξεργάζοταν «φορολογική αμνηστία» ύψους 500 εκατομμυρίων ΤΛ για την εταιρεία T&T. Μάλιστα, τότε ο τ/κ τύπος ανέφερε ότι η αμνηστία φέρεται να δόθηκε με οδηγίες του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, καθώς ο ιδιοκτήτης της εταιρείας T&T, Εμρουλάχ Τουρανλί, πρόσκειται στο ΑΚΡ και στον Πρόεδρο Ερντογάν. 

Πηγή: ΓΤΠ

Διαβάστε επίσης: Αυξήθηκαν οι εγγραφές οχημάτων τους πρώτους 7 μήνες του 2023

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ