Χαμηλό το ποσοστό όσων υπέβαλαν φορολογική δήλωση

Η διορία λήγει στις 2 Οκτωβρίου

Πολύ χαμηλό είναι το ποσοστό όσων έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση για το 2022 μέχρι σήμερα. Μιλώντας στο Τρίτο, η λειτουργός του Τμήματος Φορολογίας Ειρήνη Ιωάννου ανέφερε ότι η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων είναι η 2η Οκτωβρίου. 

Όπως είπε, μέχρι τις 28.8.23 είχαν υποβάλει οριστική φορολογική δήλωση 56.000, ενώ άλλες 15.000 έχουν επεξεργαστεί τη φορολογική τους δήλωση αλλά δεν την υπέβαλαν οριστικά. Η κ. Ιωάννου ανέφερε ότι η δήλωση έχει αναρτηθεί στο taxisnet από τον Ιούλιο. Καλό θα ήταν, συμπλήρωσε, οι δηλώσεις να υποβληθούν έγκαιρα ώστε αν υπάρχει κάποιο λάθος, να μπορεί να διορθωθεί εντός της προθεσμίας. Αν μείνουν όλοι τελευταία στιγμή και παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, μπορεί να μην καταστεί δυνατό να εξυπηρετηθούν έγκαιρα, επισήμανε.

Η κ. Ιωάννου ανέφερε ότι υποχρέωση για υποβολή φορολογικής δήλωσης έχουν όσοι το μικτό τους εισόδημα υπερβαίνει τις 19.500. Όσον αφορά στο Τμήμα Φορολογίας, η κ. Ιωάννου σημείωσε ότι τώρα γίνεται η εξέταση των δηλώσεων του 2019 και η διαδικασία προχωρεί με ικανοποιητικούς ρυθμούς. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνική Τράπεζα: Κέρδη €160,2 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ