Φορολογικό τσουνάμι ενόψει;

Ποιες οι εκτιμήσεις του Μάριου Δρουσιώτη και γιατί αναμένεται να πληρώσουν τη νύφη οι καταναλωτές

Φορολογικό τσουνάμι θα πρέπει να περιμένουν οι καταναλωτές εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις του προέδρου του συνδέσμου καταναλωτών Μάριου Δρουσιώτη κληθείς να σχολιάσει τα περί πράσινης φορολογικής μεταρρύθμισης.

Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο κ. Δρουσιώτης σημείωσε ότι η πράσινη φορολογία αποτελούσε δέσμευση από το 2018 και επομένως είναι κάτι που θα πρέπει να προχωρήσει. Ωστόσο, συνέχισε, κανείς δεν εξηγεί ακριβώς τι μπορεί να περιλαμβάνει αυτή η πράσινη φορολογία και ποιους θα επηρεάσει. Εκείνο που έχει σημασία, επισήμανε είναι να διατηρηθεί η δημοσιονομική σταθερότητα, δηλαδή θα λάβει ένα ποσό το κράτος από κάπου και θα το διανέμει κάπου αλλού, ώστε να υπάρχει ισορροπία.

Κληθείς να σχολιάσει και το ενδεχόμενο νέας φορολογίας στα καύσιμα, ο κ. Δρουσιώτης σημείωσε ότι όντως αυτό είναι κάτι που μελετάται, επισημαίνοντας την ίδια ώρα ότι οι τιμές των καυσίμων είναι ήδη πολύ ψηλές και προέβλεψε μάλιστα και νέες αυξήσεις. Ωστόσο, ο κ. Δρουσιώτης υπογράμμισε και την εξής παράμετρο. Φορολογία δεν θα κληθούν να καταβάλουν μόνο οι καταναλωτές αλλά και οι επιχειρήσεις. Κάτι που σημαίνει ότι θα μετακυλίσουν το κόστος τους στα προϊόντα τα οποία θα αγοράσουν πιο ακριβά οι καταναλωτές. Επομένως, τόνισε τη νύφη θα την πληρώσουν οι καταναλωτές και μάλιστα εις διπλούν.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου καταναλωτών εκτίμησε ότι φόρος θα επιβληθεί μεταξύ άλλων στο νερό ως πολύτιμο αγαθό και στην ταφή απορριμμάτων. Αναμένουμε συμπλήρωσε να δούμε τα αντισταθμιστικά μέτρα που θα υιοθετηθούν.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε 2 χρόνια οι εισηγήσεις για φορολογική μεταρρύθμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ