ΥΠΟΙΚ: Έρχονται τέλος Οκτωβρίου τα μέτρα ανακούφισης - Αρχές '24 η πράσινη φορολογία

Τι ανέφερε ο Μάκης Κεραυνός για τα μέτρα κατά της ακρίβειας και την εφαρμογή της νέας πράσινης φορορλογίας στα καύσιμα

Τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τα μέτρα που επεξεργάζεται για ανακούφιση από την ακρίβεια, ενώ αρχές του 2024 προβλέπεται να εφαρμοστεί η νέα πράσινη φορολογία στα καύσιμα, μαζί με αντισταθμιστικά μέτρα, ανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, κατά την παράδοση του προϋπολογισμού 2024 στην Πρόεδρο της Βουλής.

Παράλληλα, ερωτηθείς εκπροσώπους των ΜΜΕ για την εφαρμογή της πράσινης φορολογίας στα πετρελαιοειδή, είπε ότι η πράσινη μετάβαση αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και πολλά επί μέρους στοιχεία που αφορούν την πράσινη μετάβαση περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό και στο Σχέδιο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης.

Σημείωσε, ακόμα, ότι είναι ένα θέμα το οποίο μελετά το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο οποίο έχει ανατεθεί η φορολογική μεταρρύθμιση και αναμένεται ότι η πράσινη φορολογία θα είναι ένα από τα πρώτα παραδοτέα προς το τέλος του χρόνου, όπως και το ζήτημα των αντισταθμιστικών μέτρων, καθώς, όπως είπε, «θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι ουδέτερο». Ο κ. Κεραυνός ανέφερε ότι η φορολογία θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του 2024, όπως και τα αντισταθμιστικά μέτρα.

Ερωτηθείς στη συνέχεια για μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας που εξετάζει η κυβέρνηση, ο Υπουργός ανέφερε ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου «ελπίζουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι να τα ανακοινώσουμε», χωρίς να διευκρινίζει προς ποια κατεύθυνση θα κινούνται αυτά.

Διαβάστε επίσης: Στο γήπεδο της Βουλής πλέον ο προϋπολογισμός - Τι είπαν ΥΠΟΙΚ και ΠτΒ (VID)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ