Πυρά ΕΤΥΚ προς συντεχνίες - Τι λέει για συλλογιικές συμβάσεις σε Ελληνική Τράπεζα

«Ασήκωτες» ευθύνες από άλλες συντεχνίες για το πολύ χαμηλό επίπεδο των ωφελημάτων των εργαζομένων μετά τη μεταφορά τους στην Ελληνική Τράπεζα

Εγκύκλιο απέστειλε σήμερα η ΕΤΥΚ προς τους εργαζομένους στην Ελληνική Τράπεζα, με την οποία σχολιάζει τη χθεσινή εγκύκλιο που κυκλοφόρησαν οι υπόλοιπες συντεχνίες, κάνοντας λόγο για «ασήκωτες» ευθύνες από τις άλλες συντεχνίες για το πολύ χαμηλό επίπεδο των ωφελημάτων των εργαζομένων των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων, αλλά και για τη διατήρησή των ωφελημάτων αυτών και μετά τη μεταφορά τους στην Ελληνική Τράπεζα.

Στην εγκύκλιό της, η ΕΤΥΚ αναφέρει πως οι υπόλοιπες συντεχνίες «υπέγραψαν το 2018 τη διατήρηση των κλιμάκων και ωφελημάτων των ΣΠΙ και τώρα θυμήθηκαν τις Κλίμακες και τη Σύμβαση της ΕΤΥΚ», σημειώνοντας ότι με «μόνο 50 μέλη προσπαθούν να παγιδεύσουν τις 2.500 συναδέλφους».

«Για δεκαετίες είχαν καθηλωμένους τους συναδέλφους (ΣΠΙ) και τώρα προσπαθούν να χωθούν και να καρπωθούν αυτά που θα κερδίσει η ΕΤΥΚ. Όταν η Ελληνική Τράπεζα απειλούσε για απολύσεις αυτοί ήταν εξαφανισμένοι», σημειώνει.

Απευθυνόμενοι στα μέλη, πρώην εργαζόμενους των ΣΠΙ, αναφέρει ότι ενώ οι άλλες συντεχνίες τους είχαν μέλη τους καθήλωσαν πέραν των 20 χρόνων σε «εξευτελιστικές κλίμακες» και «μηδαμινά ωφελήματα», σημειώνοντας πως «τώρα εκμεταλλευόμενοι τη δύναμη και την αγωνιστικότητα της ΕΤΥΚ προσπαθούν να χωθούν εκ του ασφαλούς για να καρπωθούν τα οφέλη που θα πετύχει η ΕΤΥΚ».

Διευκρινίζει ότι «η παρουσία -έστω των λίγων (50) συναδέλφων-  που είναι εγγεγραμμένοι σε άλλες Συντεχνίες δίνει το δικαίωμα και την πρόφαση στη Διοίκηση της Τράπεζας να επικαλείται πολλές Συλλογικές Συμβάσεις, που δημιουργούν υπαλλήλους δύο ταχυτήτων».

Η ΕΤΥΚ ξεκαθαρίζει ότι ο αγώνας της «είναι ξεκάθαρος» και ότι όλοι πρέπει να ενταχθούν στις Συλλογικές Συμβάσεις της ΕΤΥΚ με όλα τα ωφελήματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Με €35 εκατομμύρια «ξεστοιχειώνεται» το Βερεγγάρια (ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ