Έτοιμοι να κλιμακώσουν τα μέτρα οι χαμηλόμισθοι

Καταγγέλλουν ότι οικογένειες έχουν φτάσει στα όρια της φτώχειας - Λαμβάνουν αύξηση 6,75 ευρώ το χρόνο

Έτοιμοι να κλιμακώσουν τα μέτρα διαμαρτυρίας είναι οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι του δημοσίου σε περίπτωση που υπάρξει νέα αναβολή στην απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών ή ακόμα στην περίπτωση που η απάντηση η οποία θα δοθεί δεν τους ικανοποιεί. 

Σήμερα οι εργαζόμενοι, μέλη της συντεχνίας Ισότητα κατήλθαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας καθώς όπως υποστηρίζουν έχουν κουραστεί από ψεύτικες υποσχέσεις. Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι εκ μέρους της Ισότητας, η Λίνα Ανδρέου σημείωσε ότι αυτό που ζητούν είναι να εφαρμοστεί η συμφωνία της 31ης Οκτωβρίου, την οποία η κυβέρνηση όπως είπε αρνείται να υλοποιήσει.

Όπως ανέφερε η κ. Ανδρέου, οι χαμηλόμισθοι του δημοσίου, αν και κατέχουν θέσεις κλειδιά λαμβάνουν αύξηση 6,75 ευρώ το χρόνο, ενώ ακόμα και αυτή η αύξηση είχε παγοποιηθεί για περίοδο 5 χρόνων. Είμαστε η ραχοκοκαλιά της δημόσιας υπηρεσίας και εντούτοις η αύξηση που δίνεται είναι αυτό το ελάχιστο ποσό, σημείωσε. Για να τονίσει στη συνέχεια η κ. Ανδρέου ότι υπάρχουν οικογένειες που έχουν φτάσει στα όρια της φτώχειας. Πλέον το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και κοινωνικό, ανέφερε.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πορεία ΙΣΟΤΗΤΑΣ σήμερα στη Λευκωσία για χαμηλόμισθους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ