Χρυσός: Σε σταθερά επίπεδα με το βλέμμα των επενδυτών σε Μ. Ανατολή και Fed

Ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 30% φέτος - σημειώνοντας μια σειρά από υψηλά ρεκόρ - με τα πρόσφατα κέρδη να τροφοδοτούνται από την αισιοδοξία για μείωση των επιτοκίων

Ο χρυσός παρέμεινε σταθερός καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή  και  ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ, η οποία έσβησε τις ελπίδες για επιθετικές μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ φέτος.

Ο χρυσός διαπραγματευόταν κοντά στα 2.650 δολάρια ανά ουγγιά, αφού έκλεισε με μικρή μεταβολή την Παρασκευή. Η Μέση Ανατολή παραμένει σε ένταση, με το Ισραήλ να στέλνει ξανά στρατεύματα στο βόρειο τμήμα της Γάζας το Σαββατοκύριακο και την αγορά να παρακολουθεί την απάντηση στην πυραυλική επίθεση του Ιράν την περασμένη εβδομάδα, οδηγώντας τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία-καταφύγια όπως ο χρυσός.

Οι επενδυτές αξιολογούν επίσης τις προοπτικές των επιτοκίων μετά την έκθεση της Παρασκευής για τις προσλήψεις στις ΗΠΑ που ξεπέρασε όλες τις εκτιμήσεις, με αποτέλεσμα οι αγορές να μειώσουν τα στοιχήματα για την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων κατά μισή μονάδα τον Νοέμβριο.

Ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 30% φέτος – σημειώνοντας μια σειρά από υψηλά ρεκόρ – με τα πρόσφατα κέρδη να τροφοδοτούνται από την αισιοδοξία για μείωση των επιτοκίων. Το μέταλλο έχει επίσης ενισχυθεί από τις ισχυρές αγορές των κεντρικών τραπεζών και τη ζήτηση καταφυγίων.

Ο χρυσός spot σημείωνε πτώση 0,1% στα 2.651,57 δολάρια ανά ουγγιά στις 7:29 π.μ. στη Σιγκαπούρη, κάτω από το ιστορικό υψηλό των 2.685,58 δολαρίων που είχε επιτευχθεί τον Σεπτέμβριο. Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot Index ήταν σταθερός. Το ασήμι σημείωσε άνοδο, το παλλάδιο αυξήθηκε και η πλατίνα παρέμεινε αμετάβλητη.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε επίσης: Ανοδικό εβδομαδιαίο ξεκίνημα για την Ασία - Οδηγός ο Nikkei

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ