«Σπάει» το εξαήμερο πτωτικό σερί ο χρυσός

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Ανακάμπτουν μετά από έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις οι τιμές του χρυσού καθώς οι traders αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για να αντλήσουν συμπεράσματα για τις επόμενες κινήσεις της Fed.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,3%  στα 2.615,19 δολάρια η ουγγιά και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ΗΠΑ κατά 0,2% στα 2.632,30 δολάρια.

«Οι προσδοκίες για περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων δίνουν μια μέτρια άνοδο στον χρυσό, παρά τις πολύ πιο σταθερές αποδόσεις των ομολόγων και το δολάριο ΗΠΑ»εξηγεί στο Reuters ο ανεξάρτητος αναλυτής Ρος Νόρμαν.

Το δολάριο ΗΠΑ ενισχύθηκε και ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 εβδομάδων έναντι του γεν και οι αποδόσεις των ομολόγων ανέβηκαν καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να τιμολογούν έναν λιγότερο επιθετικό κύκλο νομισματικής χαλάρωσης από τη Fed.

Εν αναμονή του πληθωρισμού

Οι επενδυτές αναμένουν τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) των ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο, ο οποίος αναμένεται να δείξει ότι ο δομικός πληθωρισμός παραμένει σταθερός στο 3,2% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Αύριο θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Παραγωγού των ΗΠΑ.

«Μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας, όταν ανακοινωθούν τα δεδομένα (CPI), αναμένουμε ότι οι τιμές του χρυσού θα αμφισβητήσουν δυνητικά το επίπεδο των 2.640 δολαρίων» τονίζει ο Brian Lan, διευθύνων σύμβουλος της GoldSilver Central με έδρα τη Σιγκαπούρη.

«Συνεχίζουμε επίσης να βλέπουμε ισχυρές αγορές χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες και πιστεύουμε ότι η αβεβαιότητα γύρω από τις εκλογές στις ΗΠΑ που πλησιάζουν γρήγορα θα πρέπει να υποστηρίξει τον χρυσό», ανέφερε η USB σε σημείωμα, προσθέτοντας ότι οι οικονομολόγοι της προβλέπουν ότι ο χρυσός θα φτάσει τα 2.850 δολάρια ανά ουγγιά μέχρι τα μέσα του 2025.

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε επίσης: Αυξάνονται τα στοιχήματα για πτώση του ευρώ ενόψει της απόφασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ