«Ναι» ΣΤΕΚ στην πρόταση Υπ. Εργασίας για συμβάσεις στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία

«Tο ΔΣ λαμβάνει υπόψη το περιβάλλον στην περιοχή και ότι δεν παίρνει την βιομηχανία να πάει σε οποιεσδήποτε αναταραχές ή απεργιακές κινητοποιήσεις», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΤΕΚ Άκης Βαβλίτης

Στην ομόφωνη απόφαση να κάνει αποδεκτή τη μεσολαβητική πρόταση που κατέθεσε ενώπιον των κοινωνικών εταίρων ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου, για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία, νοουμένου ότι θα πάρει κάποιες διαβεβαιώσεις, κατέληξε σε χθεσινή του έκτακτη συνεδρία το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΤΕΚ.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΤΕΚ Άκης Βαβλίτης είπε ότι το Συμβούλιο του συνδέσμου «έχει αποφασίσει να ζητήσουμε κάποιες διευκρινίσεις ή και επιβεβαιώσεις και όταν τις λάβει θα κάνει αποδεκτή την πρόταση».

«Παρόλο που η δεύτερη πρόταση του Υπουργού έχει κάποιες διαφοροποιήσεις από την πρώτη, εντούτοις το Συμβούλιο ομόφωνα την έχει κάνει αποδεκτή, νοουμένου ότι θα πάρουμε τις διαβεβαιώσεις που θα ζητήσουμε», υπογράμμισε.  

Στην απόφαση του αυτή, πρόσθεσε, «το ΔΣ λαμβάνει υπόψη το περιβάλλον στην περιοχή και ότι δεν παίρνει την βιομηχανία να πάει σε οποιεσδήποτε αναταραχές ή απεργιακές κινητοποιήσεις».

Ο κ. Βαβλίτης είπε ότι οι διευκρινίσεις που ζητεί ο ΣΤΕΚ θα σταλούν σήμερα στο Υπουργείο και η απόφαση του ΔΣ να κάνει αποδεκτή την πρόταση θα σταλεί πριν τη λήξη, στις 21 Οκτωβρίου, του χρονοδιαγράμματος που έθεσε ο Υπουργός Εργασίας στους κοινωνικούς εταίρους για να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι τη μεσολαβητική του πρόταση.

Ανέφερε ότι η απόφαση του ΔΣ θα κατατεθεί, ενώπιον έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΣΤΕΚ που θα πραγματοποιηθεί πριν τις 21 Οκτωβρίου, «για επικύρωση, αφού το Συμβούλιο ομόφωνα έχει αποφασίσει να κάνει αποδεκτή την πρόταση, μετά από τις διευκρινίσεις που θα πάρουμε γραπτώς».

Ο Υπουργός αναμένει τις τελικές απαντήσεις των κοινωνικών εταίρων του κλάδου μέχρι τις 21 Οκτωβρίου του 2024, ώστε να διαπιστώσει εάν οι δύο πλευρές καταλήγουν σε συμφωνία ή σε αδιέξοδο.

ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Πράσινο για Σχέδιο Κατάρτισης Εργαζομένων σε ξενοδοχεία - Θα ισχύει έως το 2029

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ