Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επιφυλακτική έναρξη της εβδομάδας

Οι επενδυτές παρακολουθούν τις αυξημένες εντάσεις στη Μέση Ανατολή, ενώ οι τιμές του χρυσού σκαρφαλώνουν σε νέο ρεκόρ.

Με οριακές διακυμάνσεις κινούνται οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις αυξημένες εντάσεις στη Μέση Ανατολή, ενώ οι τιμές του χρυσού σκαρφαλώνουν σε νέο ρεκόρ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται με κέρδη μόλις 0,01% στις 525,02 μονάδες. Στους εγχώριους δείκτες ο γερμανικός DAX χάνει 0,27% στις 19.613,7 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC υποχωρεί κατά 0,17% στις 7.600 μονάδων, ενώ ο βρετανικός FTSE κερδίζει 0,24% στις 8.378 μονάδες και ο ιταλικός MIB κινείται σχεδόν αμετάβλητος 0,13%.

Οι ευρωαγορές είχαν κλείσει την περασμένη εβδομάδα με νέα άνοδο στον απόηχο της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης για τρίτη φορά φέτος, καθώς οι κίνδυνοι πληθωρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρείται ότι υποχωρούν ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν.

Νωρίτερα, στις ασιατικές αγορές καταγράφηκαν μεικτά πρόσημα μετά τη νέα απόφαση νομισματικής πολιτικής της Κίνας, ενώ το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στις γενικές εκλογές της Ιαπωνίας στο τέλος της εβδομάδας. Συγκεκριμένα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε τα LPR ενός και πέντε ετών κατά 25 μονάδες βάσης σε 3,1% και 3,6%, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι η Wall Street έκλεισε την περασμένη εβδομάδα με τον βιομηχανικό Dow Jones και τον ευρύτερο S&P 500 να σημειώνουν το καλύτερο εβδομαδιαίο σερί κερδών από τον Δεκέμβριο.

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: Χρυσός: Νέο ιστορικό υψηλό με ώθηση από Μέση Ανατολή και αμερικανικές εκλογές (γράφημα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ