ΥΠΟΙΚ: Έπονται νέα μέτρα στήριξης πριν από τα Χριστούγεννα

Ο Μάκης Κεραυνός ανέφερε πως ακούστηκαν συγκροτημένες και κοστολογημένες προτάσεις από τα συγκυβερνώντα κόμματα κατά τη σημερινή τους συνάντηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Την πρόθεση της Κυβέρνησης να εξαγγείλει νέα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας πριν από τα Χριστούγεννα εξήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, λέγοντας πως εντός του επόμενου μηνός θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για το νέο κυβερνητικό πακέτο μέτρων. 

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με εκπροσώπους των συγκυβερνώντων κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, την οποία χαρακτήρισε ως "πολύ εποικοδομητική και παραγωγική", ο κ. Κεραυνός ανέφερε πως ακούστηκαν πολύ συγκροτημένες και κοστολογημένες προτάσεις, που όπως είπε, πρόκειται να βοηθήσουν την Κυβέρνηση στη διαμόρφωση στοχευμένων μέτρων, συγκεκριμένης διάρκειας, που να δίνουν "πραγματικά ανακούφιση" σε όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη, τόσο εκείνους που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες όσο και για τη μεσαία τάξη γενικά. 

"Την Κυβέρνηση την απασχολεί σε συνεχή βάση και η ακρίβεια και όλα τα θέματα που ταλαιπωρούν την κοινωνία μας", επεσήμανε ο κ. Κεραυνός, τονίζοντας πως μέχρι τώρα έχουν εξαγγελθεί "πάρα πολλά μέτρα". Όπως είπε, "συνεχίζουμε να μελετούμε τα θέματα για να είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε και να συμβάλουμε στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας και των πολιτών που έχουν ανάγκη".  

Ανακοινώσεις τον επόμενο μήνα 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σε τι ποσό ανέρχονται τα κοστολογημένα μέτρα που προτείνουν τα κόμματα, ο Υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως δεν μπορούν να γίνουν αναφορές σε ποσά, καθώς πρώτα θα πρέπει να καταρτιστεί το πακέτο μέτρων και να συζητηθεί σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου. Επιπρόσθετα, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Κεραυνός είπε πως δεν υπάρχουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα, προσθέτοντας, ωστόσο, πως μέσα στον επόμενο μήνα η Κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να πει συγκεκριμένα πράγματα, ενώ για το ζήτημα της επαναφοράς της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος είπε πως "είναι ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί πολύ", με τις ανακοινώσεις να τοποθετούνται χρονικά πριν από τα Χριστούγεννα. 

Αναφερόμενος στις προτάσεις των κομμάτων που αφορούν τη χορηγία ενός εφάπαξ ποσού σε ορισμένες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως οι άνεργοι, οι λήπτες δημοσίου βοηθήματος, κοινωνικής σύνταξης κ.λπ., ο κ. Κεραυνός ανέφερε πως είναι στα πλαίσια των όσων μελετά η Κυβέρνησης, διευκρινίζοντας πως ήδη σε όλες αυτές τις κατηγορίες υπάρχουν επιδόματα και χορηγίας. "Σταθμίζουμε όλα τα δεδομένα και βεβαίως πάντοτε στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων της Κυβέρνησης", υπογράμμισε.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά "διασφαλίζουμε όλους καλύτερα όταν διασφαλίζουμε και την οικονομία μας, ούτως ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σημαντικής και καθοριστικής κοινωνικής πολιτικής και για να μην περάσουμε γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος". 

 

 

 

Κληθείς ακόμη, να σχολιάσει τις βελτιωμένες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη Κύπρο, όπως παρουσιάζονται στο χθεσινό World Economic Outlook, ο κ. Κεραυνός είπε ότι αυτές αποτελούν μια ενθάρρυνση για μας και μια επιβεβαίωση ότι ακολουθούμε μια οικονομική πολιτική, η οποία είναι ισορροπημένη, φέρνει τα καλά αποτελέσματα της οικονομίας, τα οποία θα δημιουργήσουν τις δυνατότητες να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες της κοινωνίας μας».

Διαβάστε επίσης: Σήμερα το τετ α τετ Κεραυνού με κόμματα συγκυβέρνησης για νέα μέτρα στήριξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ