Η Ελλάδα θα στηρίξει την έκδοση κορωνο-ομολόγου

Ως έκφραση αλληλεγγύης προς τις χώρες που πλήττονται περισσότερο και σε υποστήριξη ενός κοινού ευρωπαϊκού οράματος.

Συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ενόψει της απογευματινής συνάντησης του Eurogroup, στο οποίο η Ελλάδα θα προσέλθει υποστηρίζοντας τη θέση περί της αναγκαιότητας έκδοσης «κορωνομολόγων».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνεδρίαση του Eurogroup η Ελλάδα, μαζί με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, αναμένεται να υποστηρίξουν την ανάγκη για κοινή έκδοση ομολόγων ως έκφραση αλληλεγγύης προς τις χώρες που πλήττονται περισσότερο και σε υποστήριξη ενός κοινού ευρωπαϊκού οράματος.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, μέσω της υιοθέτησης της συγκεκριμένης πρότασης η Ευρώπη θα καταστεί ικανή «να πείσει τους Ευρωπαίους πολίτες και τις αγορές ότι έχει τη βούληση και τα μέσα να κάνει ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομία των κρατών-μελών της».

Επιπλέον, στη συνεδρίαση του Eurogroup, η Ελλάδα θα υποστηρίξει την πρόταση της Κομισιόν για ένα πρόγραμμα στήριξης της εργασίας και των ανέργων, όπως επίσης και την πρόταση για ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (European Investment Bank). Αναφορικά με τον ESM, η Ελλάδα θα προσέλθει στη συνεδρίαση, εκφράζοντας σταθερά τη θέση ότι μια λύση θα πρέπει να είναι κοινή και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της παρούσας συγκυρίας.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο επικεφαλής του ΣΟΕ και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΕuroWorking Group Μιxάλης Αργυρού και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ