Αναλυτικά το σχέδιο χαλάρωσης των μέτρων στην Ελλάδα

Τι περιλαμβάνει.

Επιμέλεια: Γιώτα Αποστολίδου

Σχέδιο σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε με νέο διάγγελμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Επιστρέφουμε, αλλά μένουμε ασφαλείς» ήταν το μήνυμα, που έστειλε, παρουσιάζοντας τον οδικό χάρτη της σταδιακής εξόδου της χώρας από τα περιοριστικά μέτρα.

Το τρίπτυχο της ατομικής πειθαρχίας, της υπευθυνότητας και της εμπιστοσύνης στις οδηγίες των ειδικών, ανέδειξε κατά το διάγγελμα του
ο Έλληνας πρωθυπουργός, περιγράφοντας το πλαίσιο επανόδου της χώρας σε ρυθμούς κανονικότητας.

Η μετάβαση σε μία νέα καθημερινότητα αρχίζει από τις 4 Μαΐου, οπότε και αίρονται οι περιορισμοί στις μετακινήσεις εντός έδρας, ενώ την ίδια ημέρα ανοίγουν μικρά καταστήματα και κομμωτήρια.

Από τις 11 Μαΐου αρχίζει η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου. Την ίδια ημέρα επιστρέφουν στις αίθουσες μαθητές της Γ' Λυκείου και μία εβδομάδα αργότερα των άλλων τάξεων του Λυκείου και του Γυμνασίου.

Από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία.  Κλειστοί θα μείνουν παιδικοί σταθμοί και παιδικές χαρές.

Η εξειδίκευση των μέτρων σε ό,τι αφορά τα σχολεία θα γίνουν σήμερα από την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Εντός της ημέρας αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης για τον επαγγελματικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ