Κατρακύλησε η αξία των ποδοσφαιρικών ομάδων στο ελληνικό πρωτάθλημα

Η ομάδα που γνωρίζει τη μεγαλύτερη πτώση στην εκτιμώμενη αξία της είναι η ΑΕΚ με -19,7%.

Οι ομάδες της ελληνικής Σούπερ Λιγκ έχουν υποστεί μείωση της αξίας τους κατά 17,2% λόγω της διακοπής της αγωνιστικής δράσης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με τις μεγαλύτερες απώλειες να τις έχουν οι 4 μεγάλες ομάδες, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός.
 
Σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής ιστοσελίδας transfermarkt,  από τα 298,18 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν η εκτιμώμενη αξία  της Λίγκας λίγες ημέρες πριν την διακοπή του πρωταθλήματος στις 12 Μαρτίου), τώρα έχει πέσει στα 246,80 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας μια απώλεια των 51,38 εκατ. ευρώ ή ποσοστιαία κατά 17,2%.

Σύμφωνα με την γερμανική ιστοσελίδα, η ομάδα που γνωρίζει τη μεγαλύτερη πτώση στην εκτιμώμενη αξία της είναι η ΑΕΚ με 19,7%, φτάνοντας από τα 34,60 στα 27,78 εκατ. Ευρώ, ακολουθεί ο Ολυμπιακός με απώλειες 19,3% και στη συνέχεια βρίσκονται ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός με 18,2%.

 Τις  μικρότερες απώλειες παρουσιάζει ο Πανιώνιος με  -7,9% (από  7,28 στα 6,70 εκατ. ευρώ).
 
Πτώση φυσικά παρουσίασε  και η εκτιμώμενη αξία των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην ελληνική Λίγκα. Ο Κώστας Φορτούνης, πιο ακριβός παίκτης του πρωταθλήματος, από τα 10εκατ. ευρώ έφτασε στα 8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 20%, αλλά παραμένοντας πάντα στην κορυφή της σχετικής λίστας. 
 
Ο πίνακας με τις απώλειες στην αξία των ομάδων είναι ο ακόλουθος:  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ