Τούρκοι κάνουν δική τους την εταιρία "Καλλιμάνης"

Με €6 εκατ. η τουρκική Dardanel  αναλαμβάνει τα χρέη της αχαϊκής εταιρείας και θα κινηθεί με βάση το νέο πτωχευτικό νόμο για την ανάληψη του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων και των σημάτων

Στα χέρια της αναπτυσσόμενης τουρκικής κονσερβοποιίας Dardanel θα περάσει η ελληνική εταιρία Καλλιμάνης. Έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της προβληματικής εταιρείας κατεψυγμένων ειδών από την Αχαϊα, η Dardanel ανακοίνωσε στις χρηματιστηριακές Αρχές της Τουρκίας (σσ. είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης) ότι θα αναλάβει αντί 6 εκατ. ευρώ τις οφειλές της Καλλιμάνης ύψους 62,3 εκατ. ευρώ που σήμερα έχει προς τις Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Cairo No3 (Eurobank), Metexelixis (Quant), Τράπεζα Πειραιώς και ABC Factors.

Κατόπιν, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, θα ζητήσει την αναδιάρθρωση εν λειτουργία της εταιρείας με βάση τα άρθρα 106β και 106δ του νέου πτωχευτικού κώδικα μέσω της οποίας θα γίνει η μεταβίβαση της Καλλιμάνης στην νεοσυσταθείσα θυγατρική της Dardanel με έδρα την Κομοτηνή, Dardanel Greece.

Διευκρινίζεται στην ανακοίνωση μάλιστα πως η μεταβίβαση θα αφορά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων, ακινήτων και κινητών, συμπεριλαμβανομένων των σημάτων.

Πηγή: Νewmoney.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ