Ψηφίζεται σήμερα από την ελληνική Βουλή η μη περικοπή των συντάξεων 

Ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της ελληνικής Βουλής η κατάργηση των διατάξεων περί περικοπής των συντάξεων όπως είχαν ψηφιστεί το 2017, στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας.

Η Αθήνα μετά από επιτυχείς διαπραγματεύσεις με τους δανειστές κατάφερε να πάρει την τελική έγκριση στο τελευταίο Eurogroup, καθώς κρίθηκε ότι οι δημοσιονομικοί της δείκτες το επιτρέπουν.

«Με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής και την οριστική έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, αποδείχθηκε πλήρως ότι η Ελλάδα έχει κατορθώσει να πετύχει το δημοσιονομικό της στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα, στόχος που μπορεί πλέον να επιτευχθεί και χωρίς το μέτρο της απομείωσης της προσωπικής διαφοράς στο πλαίσιο του επαναυπολογισμού των συντάξεων, το οποίο είναι άλλωστε μέτρο μη διαρθρωτικού χαρακτήρα», σχολιάζει κυβερνητική πηγή για τη σημερινή ψηφοφορία και προσθέτει ότι διασφαλίζεται, πλέον, η βιωσιμότητα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των κομμάτων στην επιτροπή όπου συζητήθηκε η σχετική τροπολογία, η μη περικοπή των συντάξεων θα τύχει της καθολικής στήριξης εντός της Ολομέλειας.

«Η ακύρωση του μέτρου απογυμνώνει και το αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ που ποντάρει σε μια αέναη καταστροφολογία, η οποία διαρκώς διαψεύδεται. Η μετάβαση στην επόμενη μέρα είναι μία πραγματικότητα και αυτό επαληθεύεται μέσα από συγκεκριμένα μέτρα, με άμεσο και θετικό αντίκτυπο για τη μεγάλη κοινωνική πλειονότητα», ήταν το σημερινό σχόλιο της Υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ