Ελλάδα: Ο Μοσκοβισί χαιρετίζει την κατάργηση της μείωσης των συντάξεων

Ο ελληνικός λαός έχει ήδη περάσει πολλά τα τελευταία οκτώ χρόνια, λέει.

Την κατάργηση της προνομοθετημένης περικοπής των ελληνικών συντάξεων για το 2019, χαιρετίζει σε μήνυμά του ο Επίτροπος Μοσκοβισί.

"Το Ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε ότι δεν προχώρησε στις προ-νομοθετημένες περικοπές των συντάξεων που θα είχαν μειώσει περίπου 1,4 εκατομμύρια εισοδήματα συνταξιούχων κατά 14% κατά μέσο όρο. Αυτά είναι καλά νέα για τον ελληνικό λαό και ισχυρό μήνυμα κατά της λιτότητας. Όπως ανέφερα επανειλημμένα, η Κομισιόν ουδέποτε θεώρησε ότι αυτές οι πρόσθετες περικοπές χρειάστηκαν είτε για τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του συνταξιοδοτικού συστήματος είτε για την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος του επόμενου έτους", αναφέρει στο μήνυμά του ο Επίτροπος Μοσκοβισί.

"Χαίρομαι, λοιπόν, για τους ενδιαφερόμενους συνταξιούχους, τις οικογένειές τους και τον ελληνικό λαό ως σύνολο ότι αυτό το δραστικό μέτρο δεν θα εφαρμοστεί. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη περάσει πολλά τα τελευταία οκτώ χρόνια. Είναι πολύ καλή είδηση ότι αυτή η απειλή για τα εισοδήματα πολλών εκατοντάδων χιλιάδων αγωνιζόμενων νοικοκυριών έχει πλέον αρθεί", καταλήγει ο Επίτροπος.

Πηγή: ΚΥΠΕ