Ελλάδα: Έφτασαν 64 κιλά κοκαΐνης από το Εκουαδόρ σε κοντέινερ με γαρίδες (VID)

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς το προσδοκώμενο όφελος από την εισαγωγή και πώληση των 64 κιλών ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ

Φορτίο με γαρίδες επέλεξαν αυτήν τη φορά τα μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης, προκειμένου να φέρουν στην Ελλάδα μεγάλη ποσότητα της ουσίας, καθώς στο παρελθόν οι ελληνικές διωκτικές αρχές είχαν εντοπίσει φορτία ναρκωτικών με κάλυμμα τις μπανάνες.

Τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών έλαβαν την πληροφορία από την DEA, την αντίστοιχη υπηρεσία των ΗΠΑ, και σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, το τελωνείο και συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη, έκαναν έρευνες σε όλα τα κοντέινερ που ήρθαν από το Εκουαδόρ με γαρίδες.

Σε ένα από αυτά, στο λιμάνι του Πειραιά, εντόπισαν στην εξωτερική μονάδα ψύξης του εμπορευματοκιβωτίου 58 συσκευασίες, που περιείχαν 64 κιλά κοκαΐνης.

 

Διαπίστωσαν, μάλιστα, πως τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποίησαν ένα κοντέινερ, παραλήπτης του οποίου είναι Έλληνας έμπορος που συχνά παραλαμβάνει μεγάλες ποσότητες γαρίδων και δεν έχει κάποια σχέση με τη διακίνηση ναρκωτικών, προκειμένου να μην κινήσουν τις υποψίες.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των στελεχών της Δίωξης Ναρκωτικών, το προσδοκώμενο όφελος από την εισαγωγή και πώληση των 64 κιλών ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Huffingtonpost.gr

Διαβάστε επίσης: Στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο - Στα τρόφιμα οι μεγαλύτερες αυξήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ