Γιατί γνωρίζουν απήχηση τα lounges των αεροδρομίων

Πλέον δεν τα χρησιμοποίουν μόνο όσοι ταξιδεύουν First και Business class

Της Ματίνας Χαρκοφτάκη 

Κατά το παρελθόν, τα lounges των αεροδρομίων απευθύνονταν σχεδόν αποκλειστικά σε ένα περιορισμένο αριθμό ταξιδιωτών, οι οποίοι ταξίδευαν είτε αρκετά συχνά είτε First και Business class. Αυτό, όμως, τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει καθώς γνωρίζουν πλέον αυξημένη απήχηση μεταξύ όλων των τύπων των ταξιδιωτών ανεξαρτήτως κατηγορίας εισιτηρίου, αρκεί να καταβάλλουν το απαιτούμενο τίμημα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε κάποιο lounge.

Τα lounges ή αίθουσες διακεκριμένων επιβατών αποτελούν exclusive χώρους εντός των αεροδρομίων, στους οποίους οι επιβάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από προνόμια όπως δωρεάν φαγητό, ίντερνετ και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και ντους ενώ υπόσχονται να κάνουν τον χρόνο αναμονής όσο το δυνατό πιο άνετο και παραγωγικό. Ιδιαίτερα μετά την επιστροφή στην κανονικότητα και την έκρηξη των ταξιδιών, αρκετοί είναι οι επιβάτες, που βλέπουν τα lounges σε καταφύγιο ιδιαίτερα στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις. 

Τα lounges στο Ελ. Βενιζέλος 

Απήχηση φαίνεται να γνωρίζουν οι συγκεκριμένοι χώροι και στα ελληνικά αεροδρόμια, παίρνοντας ώθηση και από την σημαντική τουριστική κίνηση. Ειδικότερα, σήμερα στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, αυτή την στιγμή, λειτουργούν στην περιοχή Schengen τα lounges των Skyserv, Lufthansa, Aegean και  Goldair και στην περιοχή Non-Schengen βρίσκονται τα lounges των Goldair, Skyserv, Aegean και Swissport ενώ να σημειωθεί ότι πρόσφατα ανακαινίσθηκε και επεκτάθηκε το business lounge της Goldair στην περιοχή Schengen.

Σε ορισμένα από αυτά μπορεί κάποιος ταξιδιώτης ανεξαρτήτως εισιτηρίου να εισέλθει, "αγοράζοντας" την πρόσβαση με το τίμημα να ξεκινά από τα 28 ευρώ και να φτάνει τα 50 ευρώ ανά άτομο. 

Εκτός από τα business lounges της Aegean στο Ελ. Βενιζέλος, η αεροπορική εταιρεία διαθέτει χώρο διακεκριμένων επιβατών στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης ενώ πριν μερικές εβδομάδες υπέγραψε με το αεροδρόμιο της Λάρνακας για τη δημιουργία ενός νέου μεγαλύτερου και ιδιαίτερα αναβαθμισμένου lounge στον χώρο των αναχωρήσεων  που αναμένεται να λειτουργήσει λίγο πριν το τέλος του 2023 εξυπηρετώντας τα Gold μέλη του Miles & Βonus, τους τακτικούς  και τους business class επιβάτες.

Τα Ι VIP Lounges της Skyserv

Σε ό,τι αφορά την Skyserv, μέρος του ομίλου IOGR, συμφερόντων του επιχειρηματία Γιάννη Γρύλου,  στον οποίο ανήκει και η αεροπορική εταιρεία Sky express διαθέτει την αλυσίδα με την επωνυμία Ι VIP Lounges, τα οποία εκτός από το Ελ. Βενιζέλος, λειτουργούν επίσης στους διεθνείς αερολιμένες της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου. 

Να σημειωθεί ότι τα Ι VIP Lounges εκτός από την Sky express εξυπηρετούν και πολλές άλλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, καθώς και επιβάτες οι οποίοι επιθυμούν με το αντίστοιχο αντίτιμο να εξασφαλίσουν την είσοδό τους σε ένα από αυτά, ανεξαρτήτως Business και First Class ναύλων.

Η νέα αυτή προσέγγιση στο ταξίδι επιβραβεύεται σταθερά από τους επισκέπτες των "Ι" VIP Lounges, που τα επιλέγουν πάντα ακριβώς για αυτή την ευελιξία. 

"Εκτός από την αισθητική των I VIP Lounges, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν πολύ άμεσα την εμπειρία της ελληνικής φιλοξενίας, απολαμβάνοντας την αυθεντική ελληνική γαστρονομία σε μπουφέ με πολλά επώνυμα προϊόντα μέσα από επιλογές ζεστών και κρύων μικρογευμάτων, γλυκών, ποικιλία ροφημάτων και ποτών ενώ παράλληλα μπορούν να χαλαρώσουν πριν από την πτήση τους απολαμβάνοντας ήχους ελληνικής μουσικής, να εργαστούν με άνεση, να παρακολουθήσουν θέματα της επικαιρότητας στις οθόνες που υπάρχουν σε κεντρικά σημεία ή ακόμα και να περιηγηθούν στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας δωρεάν το ασύρματο δίκτυο", αναφέρουν στο Capital.gr πηγές προσκείμενες στην Sky express σχετικά με τους λόγους για τους οποίους ολοένα και περισσότεροι επιβάτες επιλέγουν τα lounges. 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι I VIP Lounges, έχουν ως στόχο να αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, χώρους γνωριμίας με το έργο καλλιτεχνών και συγγραφέων, εντάσσοντας στα άμεσα μελλοντικά τους σχέδια εκθέσεις ζωγραφικής, κεραμικής και γλυπτικής, αλλά και ειδικά αφιερώματα σε Έλληνες συγγραφείς και ποιητές ενώ προετοιμάζουν εβδομάδες γευσιγνωσίας, με στόχο να ταξιδέψουν τους επισκέπτες τους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Πηγή: Capital.gr

Διαβάστε επίσης: Υπ. Εσωτερικών: Χρηματικό δέλεαρ σε όσους μείνουν στην παλιά Λευκωσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ