Κίνηση «έκπληξη» από τους Αντετοκούνμπο - Πού επενδύουν

Στόχος να αναπτύξουν εταιρείες με ιστορία οι οποίες παράγουν φυσικά προϊόντα της ελληνικής γης,

Με τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ (Hellenic Wineries), την εταιρεία συμμετοχών η οποία το 2022 εξαγόρασε την ΜΠΟΥΤΑΡΗ Οινοποιία και πρόσφατα το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ, ενώνει τις δυνάμεις της η οικογένεια Αντετοκούνμπο μέσω της εταιρείας-ναυαρχίδας τους ANTE INC.

Ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Κώστας και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο θα αποκτήσουν περίπου το 10% των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙEIΩΝ, οδηγούμενοι από το βαθύ ενδιαφέρον τους για τη γεωργία, το πάθος τους για την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων διεθνώς και την επιθυμία τους να υποστηρίξουν την ανάπτυξη ενός ιστορικού τομέα όπως αυτός της οινοποίησης, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Υποστηρίζοντας την ανάπτυξη της βιομηχανίας κρασιού και εμφιαλωμένου νερού, οι Αντετοκούνμπο διασφαλίζουν τη διατήρηση ενός παραδοσιακού και πολιτιστικά σημαντικού τομέα προϊόντων, που αποτελούν μέρος της κληρονομιάς της Ελλάδας εδώ και αιώνες.

Η συνεργασία μεταξύ της οικογένειας Αντετοκούνμπο και των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΩΝ υπό τη διοίκηση του Ηλία Γεωργιάδη, ο οποίος έχει επενδύσει στην Ελλάδα και σε real estate ελέγχοντας την εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας PREMIA Properties, έχει σκοπό να μεταμορφώσει την ελληνική βιομηχανία κρασιού και εμφιαλωμένου νερού, συνδυάζοντας την επιδίωξη της ποιότητας με ένα παγκόσμιο όραμα επισημαίνεται.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την επένδυση στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ και την συνεργασία μας με τον Ηλία Γεωργιάδη. Μαζί θα καταφέρουμε να αναπτύξουμε εταιρείες με ιστορία οι οποίες παράγουν φυσικά προϊόντα της ελληνικής γης, όπως το κρασί και το φυσικό μεταλλικό νερό».

Ο Ηλίας Γεωργιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της STERNER STENHUS και βασικός μέτοχος των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΩΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την οικογένεια Αντετοκούνμπο στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ που παράγουν και εμπορεύονται τα κρασιά ΜΠΟΥΤΑΡΗ και το νερό ΙΟΛΗ. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας ενισχύεται ο στρατηγικό μας στόχος για την διάδοση των ελληνικών προϊόντων όπως το κρασί σε διεθνές επίπεδο καθώς και ο οινοτουρισμός στην χώρα μας».

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε επίσης: Στέλιος Χατζηιωάννου: «Πάει καλά η ελληνική οικονομία – Είμαι αισιόδοξος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ