Βόλος: Οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας ζητούν την παρέμβαση της Πολιτείας

Άμεση προβολή των περιοχών προς αποκατάσταση της φήμης και την πρόσκληση επισκεπτών το ταχύτερο δυνατό

Σειρά μέτρων που θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τα προβλήματα από τη θεομηνία που σάρωσε τον Βόλο και τη Μαγνησία και στον επαγγελματικό τους χώρο ζητούν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας. Όπως λένε, η καταστροφή στην περιοχή είναι τεράστια και τελείωσε τόσο ξαφνικά και βίαια την τουριστική περίοδο που τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου -όταν προέκυψε η κακοκαιρία Daniel, βρισκόταν ακόμη στο απόγειό της και εθεωρείτο εξαιρετικά επιτυχημένη.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας με ανακοίνωσή της αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ζητά αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για 6 μήνες τουλάχιστον καθώς και υποχρεώσεων προς τους δήμους, να τεθούν σε αναστολή εργασίας οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων κατά βούληση χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν αυτές οι επιχειρήσεις σε ένα πλαίσιο αφού σε πάρα πολλά ξενοδοχεία δεν υπάρχει πια οδική πρόσβαση και σε όλα τα ξενοδοχεία υπάρχουν στο 100% ακυρώσεις».

Επισημαίνεται επίσης από τους ξενοδόχους της Μαγνησίας ότι «θέτοντας σε αναστολή τους εργαζομένους οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να τους επαναφέρουν σταδιακά στις περιοχές που έχουν πληγεί λιγότερο και ενώ σιγά σιγά θα αποκαθίσταται η πρόσβαση, το νερό κ.τ.λ. όταν θα αρχίσει να υπάρχει κινητικότητα επισκεπτών».

Ζητείται ακόμη να γίνει:

- Άμεση παρέμβαση για αποκατάσταση των ζημιών σε όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί, χωρίς να υπάρχουν γραφειοκρατικές προϋποθέσεις, όπως βεβαίωση άντλησης από την Πυροσβεστική κ.τ.λ.

- Εφάπαξ κι άμεση ενίσχυση, με τη μορφή επιχορήγησης στις επιχειρήσεις χωρίς περαιτέρω κριτήρια, όπως ήταν το μοντέλο του Covid.

- Άμεση προβολή των περιοχών προς αποκατάσταση της φήμης και την πρόσκληση επισκεπτών το ταχύτερο δυνατό.

- Αναστολή των δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων χωρίς προϋποθέσεις.

- Αναστολή, για ένα έτος, πλειστηριασμών και κατασχέσεων επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας των επιχειρήσεων.

- Χρηματοδότηση των ενοικίων μέχρι την επαναφορά πλήρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

- Ειδική πρόβλεψη για τον Κοινωνικό Τουρισμό και τον Τουρισμό για όλους.

- Ειδική ρύθμιση για το ΕΣΠΑ.

- Απαλλαγή από την περαιτέρω καταβολή επιστρεπτέων.

- 'Αρση της κατάσχεσης των λογαριασμών των επιχειρήσεων.

- Παράταση για ένα έτος της αστεροποίησης των ξενοδοχείων.

- 'Αμεση εξόφληση από τους δήμους και τις περιφέρειες των οφειλόμενων στις επιχειρήσεις.

- Κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης.

Όπως είναι γνωστό, μετά τη θεομηνία και τις καταστροφές που προκάλεσε, έκλεισαν τα περισσότερα ξενοδοχεία στη Μαγνησία λόγω ζημιών που προκλήθηκαν σε αυτά, την έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος και πόσιμου νερού και σε όσα κατάφεραν να λειτουργήσουν υπήρξαν ακυρώσεις κρατήσεων σε ποσοστό 100%,σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας αφού κατέρρευσε το οδικό δίκτυο στο Πήλιο και τη Μαγνησία γενικότερα και έτσι ήταν σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Όμιλος Σκλαβενίτης: Στα 4,47 δισ. ευρώ ο τζίρος το 2022

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ