Ο «Viral» επενδυτής του 1 εκατομμυρίου που χρωστάει €80.000 σε ποινικά πρόστιμα

Ισχυρίζεται ότι η εφορία καθυστερεί την επένδυσή του όταν ο ίδιος ετοιμάζεται να φύγει για... Αλβανία

Η φράση «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος» φαίνεται ότι ταιριάζει «γάντι» σε αυτή την περίπτωση! Επενδυτής που θέλει να φέρει στην Ελλάδα 1 εκατομμύριο ευρώ, τα βάζει με την εφορία γιατί καθυστερεί μήνες την μεταφορά της φορολογικής του κατοικίας και άλλες διαδικασίες, τρενάροντας έτσι την επένδυσή του. Φρόντισε μάλιστα μέσω συνεργατών του να κάνει αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις της εφορίας. Αυτό που δεν περίμενε είναι ότι η εφορία καθυστερούσε γιατί ανακάλυπτε πράγματα για τον ίδιο και το οικονομικό προφίλ του….

Πρώτον, ότι ο συγκεκριμένος επενδυτής έχει κάνει μεν αίτηση για μεταφορά φορολογικής κατοικίας, όχι όμως για να έρθει στη χώρα μας, αλλά για να μεταφέρει τα φορολογικά του από την Ελλάδα στην Αλβανία! Μάλιστα, η αίτησή του αφορά σε αναδρομική μεταφορά από το 2014, «βγάζοντας» έτσι από την Ελλάδα όλη την φορολογική περίοδο από το 2014. Από τη μία πλευρά δηλαδή, ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι θέλει να φέρει 1 εκατομμύριο ευρώ για επένδυση στην Ελλάδα, και από την άλλη θέλει να μεταφέρει τα φορολογικά του στην Αλβανία, δημιουργώντας ερωτηματικά στις αρμόδιες αρχές για την υλοποίηση της επένδυσης.

Δεύτερον, ο επενδυτής ισχυρίζεται ότι έχει καταθέσει από τις 31.12.2023 όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες και ότι οι εφοριακοί δεν ανταποκρίνονται, τον καθυστερούν και ότι βάζουν άλλες υποθέσεις πριν από αυτόν. Για όλα αυτά βέβαια, υπήρχε λόγος. Η εφορία ανακάλυψε ότι ο συγκεκριμένος επενδυτής χρωστάει 80.000 ευρώ σε πρόστιμα και συγκεκριμένα για παραβάσεις και οφειλές που έχουν ποινικό χαρακτήρα (σ.σ. με την υφιστάμενη νομοθεσία τα χρέη από ένα ύψος και πάνω μεταφέρονται στην αρμόδια αρχή για ξέπλυμα χρήματος) και αφορούν σε συμμετοχή του σε διάφορες εταιρείες.

Όλα αυτά προφανώς και έχουν μπλοκάρει τη διαδικασία, με την υπόθεση να γίνεται viral σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από συνεργάτες του που περιγράφουν γλαφυρά πώς το ελληνικό Δημόσιο διώχνει επενδύσεις.

Το σίγουρο είναι ότι ακόμα και σήμερα, στην ψηφιακή εποχή της δημόσιας διοίκησης, εξακολουθούν να υπάρχουν περιπτώσεις που θριαμβεύει το ελληνικό δαιμόνιο. Εφοριακοί και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι καθυστερούν τις διαδικασίες, κρύβονται πίσω από νομοθεσίες και πρωτόκολλα, αλλά σε κάποιες υποθέσεις οι καθυστερήσεις έχουν κάποιο λόγο!

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα: «Ράλι» νέων διαγωνισμών για ψηφιακά έργα €245 εκατ. σε δύο μήνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ