Κίνα: Σημαντική μείωση 5,5% στην παραγωγή χοιρινού κρέατος

Ο πληθυσμός των χοίρων – ο μεγαλύτερος παγκοσμίως- έχει μειωθεί κατά 15% από πέρυσι, στα 347,61 εκατ. λόγω της θανατηφόρας επιδημίας.

Η παραγωγή κινεζικού χοιρινού υποχώρησε λιγότερο από το αναμενόμενο το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, την ώρα που η χώρα είναι αντιμέτωπη με την καταστροφική εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Σύμφωνα με το euro2day.gr, η παραγωγή της έφτασε τους 24,7 εκατ. τόνους χοιρινού για τους πρώτους έξι μήνες του 2019, σημειώνοντας πτώση 5,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Ο πληθυσμός των χοίρων – ο μεγαλύτερος παγκοσμίως- έχει μειωθεί κατά 15% από πέρυσι, στα 347,61 εκατ. λόγω της θανατηφόρας επιδημίας.

Ωστόσο, τα στοιχεία που ήρθαν την ίδια μέρα από το υπουργείο Γεωργίας ενημερώνουν ότι ο πληθυσμός των χοίρων διολίσθησε κατά 25,8% τον Ιούνιο, σε ετήσια βάση, με τον αριθμό των μονάδων να είναι χαμηλότερος κατά 26,7%. Το υπουργείο δεν δημοσιεύει συνολικό αριθμό χοίρων.

Η μικρότερη από την αναμενόμενη πτώση παραγωγής κινεζικού χοιρινού προκάλεσε έκπληξη στους αναλυτές, καθώς ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από την πτώση του 5,2%, που είχε σημειωθεί το πρώτο τρίμηνο.

«Είναι πολύ μικρότερη από αυτό που περιμέναμε», σημείωσε ο Feng Yonghui, επικεφαλής αναλυτής του Soozhu.com. «Η παραγωγή θα έπρεπε να έχει υποχωρήσει περισσότερο από 10%», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο, το κινεζικό υπουργείο Γεωργίας ενημέρωσε ότι, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις του, οι τιμές του χοιρινού θα αυξηθούν πάνω από 70%, σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Η απότομη πτώση του πληθυσμού των χοίρων στην Κίνα προκαλεί αναταράξεις στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ