Τραμπ σε CNBC: O Μπέσεντ δεν θέλει να γίνει πρόεδρος της Fed – 4 άτομα στην κούρσα

«Αγαπώ τον Σκοτ, αλλά θέλει να μείνει εκεί που είναι», είπε ο Τραμπ. «Στην πραγματικότητα είπε: "Θέλω να συνεργαστώ μαζί σου". Είναι μεγάλη τιμή», τόνισε ο Τραμπ εξηγώντας ότι ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση του Πάουελ

Συνέντευξη στο CNBC παραχώρησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος μίλησε για τον επόμενο πρόεδρο της Fed, δεδομένου ότι ο Τζερόμ Πάουελ θα αποχωρήσει σε μερικούς μήνες, αφού η θητεία του λήγει τον Μάϊο του 2026.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι έχει περιορίσει τους πιθανούς μελλοντικούς προέδρους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σε τέσσερις υποψηφίους, μια λίστα που δεν περιλαμβάνει τον υπουργό Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ.

Ενώ ο πρόεδρος δεν αποκάλυψε ποιοι είναι οι υποψήφιοι για τη θέση, είπε ότι ο Μπέσεντ, που προηγουμένως θεωρούνταν φαβορί, έχει θέσει τον εαυτό του εκτός της κούρσας.

«Λοιπόν, αγαπώ τον Σκοτ, αλλά θέλει να μείνει εκεί που είναι», είπε ο Τραμπ. «Τον ρώτησα μόλις χθες το βράδυ: ”Είναι κάτι που θέλεις;” [Ο Μπέσεντ είπε]: ”Όχι, θέλω να μείνω εκεί που είμαι. Στην πραγματικότητα είπε: “Θέλω να συνεργαστώ μαζί σου”. Είναι μεγάλη τιμή. Είπα: “Αυτό είναι πολύ ωραίο. Το εκτιμώ αυτό”».

Η είδηση έρχεται μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της διοικητή της Fed, Adriana Kugler, την Παρασκευή ότι παραιτείται, με ισχύ από αυτήν την Παρασκευή. Η κίνηση αυτή επιτρέπει στον Τραμπ να διορίσει έναν ακόμη άτομο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Fed, σε μια εποχή που ο Λευκός Οίκος πιέζει επιθετικά την κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια.

Μεταξύ των πιθανών υποψηφίων είναι ο Κέβιν Γουόρς, ο οποίος ήταν στο παρελθόν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Fed και ο Κέβιν Χάσετ, διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ και βασικός σύμβουλος του Τραμπ. Και οι δύο έχουν υποστηρίξει ότι τα επιτόκια θα πρέπει να μειωθούν.

«Και οι δύο Κέβιν είναι πολύ καλοί, και υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που είναι επίσης πολύ καλοί», είπε ο Τραμπ.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε επίσης: CIFA: Ικανοποίηση για την ανάπτυξη των Επενδυτικών Ταμείων στην Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ